Hvem har rett til å utføre guds vilje??

Photo by Gilmer Diaz Estela on Pexels.com

Etter å ha lest avisene de siste ukene har jeg observert at folk har et enormt engasjement for konflikten i Midtøsten. Så mange følelser i en utenrikspolitisk sak har jeg knapt sett siden 11. september. Men det er absolutt forståelig. Etter å ha lest en del av innleggene ble jeg sterkt provosert. Ikke fordi de var et forsvar for Israel, men hvordan disse mennesker bruker situasjonen til å stemple alle andre mennesker. Er du ikke på Israel sin side er du antisemitt, støtter du ikke Sharon i ett og alt er du antisemitt osv.osv. Demonstrasjonstogene har blitt framstilt som opptogene for Hitler på tredvetallet. Nyhetene om Israels ødeleggelser har blitt fremstilt som propaganda som kunne vært laget av Hitlers kjente propagandaminister Josef Goebbels. Og sånn har det fortsatt og fortsatt. I begynnelsen var jeg som sagt sterkt provosert av disse menneskene, og var i ferd med å skrive mange sinte innlegg tilbake, men jeg stoppet og lot være og gjøre det. Hvorfor? Fordi jeg synes mer synd på dem enn jeg klarer å la dem skremme meg. Jeg vet hvem jeg er og hva jeg står for uansett hvilke hersketeknikker disse menneskene måtte finne på å bruke.
Etter deres syn er vi nå alle nazister. Pressen, flertallet i FN sitt sikkerhetsråd, alle de politiske partiene til høyre og venstre og i sentrum. Hva er begrunnelsen? Joda, det er Bibelen. Her sies det at Jødene er guds folk og Israel er deres land. At Jødene ikke tror at Jesus er guds sønn spiller ingen rolle. At en stor del av palestinerne er kristne spiller heller ingen rolle. Plutselig har de alle funnet sin hjertesak, nemlig Israel. At det er de kristne som i århundrer har forfulgt jødene er nå glemt. Det er oss andre som har skylden. Det å være guds folk har etter deres mening visse privilegier. Å bruke soldater mot barn, bryte alle FNs resolusjoner, bryte menneskerettighetene. Joda, disse guds mennesker har retten. Nåde dem som mener noe annet. De er antisemitter. Jeg er kristen selv. Har lest en del i Bibelen, men jeg finner ikke et sted der de handlinger Israel nå begår kan forsvares. I nye testamentet snakker Jesus om nestekjærlighet, toleranse og om å hjelpe hverandre. I det gamle testamentet står det at du ikke skal slå i hjel. Neppe helt i tråd med det som skjer der nede i dag. Fanatikere kommer i mange former. Terroristene fra den ellevte september var muslimske.
I Norge har vi godt representert kristne fundamentalister som hakker på homofile og andre grupper som ikke lever etter deres bud. I Israel har vi Sharon og hans støttespillere som er den jødiske verdens fundamentalister. Ingen av disse gruppene kan noen gang gjøre noe for fred. Mennesker som bruker sin religion enten det er Islam, Kristendom eller Jødedommen for å drepe i sin guds navn bør tas sterk avstand fra i hele samfunnet. I 2002 skulle vi ha kommet lenger enn å la slike lavtstående mennesker få lov til å diktere verden. Men i dag ser det ikke lyst ut. Men det er håp. Når kristne i dette landet som kaller seg kristne kaller oss antisemitter fordi vi kjemper for menneskerettigheter bør de lytte til biskop Gunnar Stålseth. Han kjenner i hvert fall til de grunnleggende elementene i kristendommen og preker dem, i motsetning til mange andre. Helt til slutt vil jeg bare si at hvis dere virkelig klarer å finne likheter mellom ideologene til John Stuart Mill, Karl Marx og Adolf Hitler så er det ikke for sent å begynne å studere igjen. Det er fortsatt mulig å søke på høyskolene og universitetene her i landet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s