Levende ord er ikke kristne

Photo by Angie Carolina on Pexels.com

Det kan være at jeg misforstår kraftig: Kanskje jeg ikke har fått den rette religiøse oppdragelse. Jeg syntes ikke man kan sammenligne homofili med dyresex, ikke syntes jeg mannen er kvinnens hode, ikke støtter jeg Israel eller USA ukritisk i alt det de gjør, noe som selvfølgelig gjør at jeg i enkelte sine øyne da automatisk er anti-semitt og USA- hater. Hadde jeg lest bibelen på skikkelig måte skulle jeg etter Levende Ord inneha alle disse meningene, eller kvalitetene, som enkelte også velger å kalle det. Pussig nok har jeg faktisk lest bibelen litt. Kanskje jeg ikke kan sitere bibelvers på rams, men jeg har lært meg såpass at Jesus var en rimelig humanist hvis hovedbudskap var nestekjærlighet og menneskelig forståelse. Noen i dette landet har faktisk forstått dette. Oslo-biskop Gunnar Stålsett er blant disse, men jeg kunne også nevnt langt flere. Dette er en humanist i praksis, og flere burde lære av ham. Isteden preker Levende ord om hetsing av alt og alle som våger å tenke annerledes. Homofile, muslimer osv. Jeg får bare beklage at jeg ikke regner dere som kristne. Det fundamentalistiske budskapet dere står for, og det samfunnet dere ser ut til å skape, minner meg veldig om det tidligere Talibanstyret i Afghanistan eller prestestyret i Iran. – Selvfølgelig med en egen kristen touch. Dette kaller jeg ikke kristendom, og egentlig føler jeg at dere heller ikke er verdig til å bære kors overhodet. Det eneste dere klarer er å trekke alle andre kristne ned i søla. Man tror kanskje at disse fundamentalistene forsvinner hvis man overser dem, men tiden viser nå at det ikke er tilfelle. Alle menneskerettighetstenkende mennesker må nå reise seg og ta opp kampen. Samfunnet må ikke tilbake til middelalderen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s