Fundamentalister i alle verdenshjørner.

Photo by RODNAE Productions on Pexels.com

Man kan se mer og mer tydelige trekk på at det er muslimene som i dag har overtatt i det nye fiendebilde. Mens det under den kalde krigen var slemme KGB agenter som ville ha et kommunistisk verdensherredømme har det nå oppstått akmeder og abedulaer, med svart bart, ekstremt kvinnehat og kristenhat klar til å kjøre et fly inn i hver eneste bygning som finnes. Kritikken her i Norge har mye dreid seg om hvor lite demokratiske muslimske land er og deres mangel på menneskerettigheter. Noe som i seg selv ikke trenger å være galt. Spørs bare hvem som tar den. Når de enkle krefter med hagen og Co står i spissen blir denne debatten ofte meget dårlig. Islam er fundamentalistiske dermed basta. Men det er som det sies i bibelen, man ser ofte flisen i sitt broders øye men ikke bjelken i sitt eget. Det finnes flere eksempler jeg her nå skal ta opp.
Staten Israel styres i dag av fundamentalistiske jøder. Sharon og hans regjering driver med en systematisk trakassering av det palestinske folk. Nå kan man si at Israel har sin fulle rett til å forsvare seg mot terrorister. Men jeg synes at Sharon har utvidet det begrepet vel langt. Terroriseter er nå alle som ikke følger hans vilje. Og her tar vi alt fra steinkastende barn til selvsmordbombere. Helst deres familier også tilfelle de skulle inne på noe galt. Litt vel uvant tolkning av føre var prinsippet. Her gjør vi mot deg det vi tror du kommer til å gjøre mot oss og det helst lenge før.
I den vestlige verden har det enkelte steder skjedd det samme. Og da tenker jeg ikke 11 september nødvendigvis. I flere år har sensur spøkelset lusket over USA. Her skal man stoppe alt man ikke liker. Alt som strider mot familieverdier og bibelen skal ryddes vekk. Dette er de amerikanske verdier, og alt annet er anti krist eller kommunisme. Etter den 11 september har det blitt enda verre. Nå går de også løs på professorer, lærere. Journalister og forfattere som ikke hevder de verdier som er korrekte.
Så hva med Norge?? Vi på toppen av verden med masse penger og kjærlighet bedre enn alle andre. Hva med oss?? Nei da, heller ikke her ligger fundamentalistene på latsiden. I Bergen har en biskop satt i gang en krig mot de homofile. De blir stemplet som voldtektsforbrytere og dyr. Men nei det stopper ikke her. Såkalt jødevenner som blant enkelte kristne menigheter nå kaller seg stempler alle som kritiserer Sharon og hans regjering som antisemitter. At kriken og flere kristne selv har hetset jødene i århundrer ser nå ut til å være glemt. Lurer på hva de tenker om eidsvolls menn som lagde en grunnlov der jødene ikke hadde tilgang til det norske riket. Den forsvant takk og pris ut etter en del år, men det kan man ikke si var frimenighetene i landet her sin fortjeneste.
Så i dette kaoset av personer som tar sine religiøse bøker og slår i hodet får vi løst noe som helst? skal vi ha en verden der fundamentalister fra ulike religioner om det enn er kritsne, jøder eller muslimer skal sitte og ha ordet, mens vi andre må holde kjeft. Dette er maktpersoner som bruker religion for å forpeste samfunnet og ikke ekte religiøse mennesker. Det er på tide at man tar fornuften tilbake og bekjempe disse mørkemenn før det er for sent. Eller rettere sagt før enda flere menneskeliv går tapt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s