Demokratene og valgkamp

Photo by Erik Mclean on Pexels.com

Siste tids terrorhandlinger gjør at folk ytterst til høyre nå har fått blod på tann. Jeg tok i går og prøvde å koble meg opp på siden demokratene.no istendenfor fant jeg tar den anti-rasistiske blekka monitor. De hadde laget en meget god valgkampguide som absolutt er verdt å titte på.
Demokratene har nå vist seg å bli et samlingspunkt for alt mulig høyre radikalt søppel. Jeg vil derfor her presentere et utklipp fra monitor som viser hva slags søppel vi egentlig har med å gjøre.

Ekstremister flokker seg rundt Kleppe

~
Den tidligere lederen av Folkebevegelsen Mot Innvandring, Bjørn Voldnes, stiller som annenkandidat på Demokratenes liste i Møre og Romsdal. Voldnes som tidligere har stilt til valg for Fedrelandspartiet føyer seg inn i en lang rekke høyreekstremister som har funnet ly under Vidar Kleppes vinger.
På valglisten for Møre og Romsdal har Voldnes fått selskap av en annen gammel traver i innvandrerfiendtlige organisasjoner, 86 år gamle Bjørn Brandt fra Hareid. Brandt har tidligere stilt til valg for Fedrelandspartiet og har i likhet med Voldnes også vært aktiv i Folkebevegelsen mot Innvandring.
I Sogn og Fjordane toppes Demokratenes liste av Bjarne Betten, som i partiregisteret fortsatt står oppført som nestleder i Fedrelandspartiet. Betten stiller også til valg på Demokratenes liste i Hedmark, sammen med blant annet J-diva, eller Gry Jannicke Jarlum som har uttalt at hun vil ha større vekt på strengere straffer og utenomjordiske eksistenser. På Sogn og Fjordane-listen får Betten selskap av en annen gammel kandiddat for Fedrelandspartiet, Magnar Bakke.
I Nordland toppes Demokratenes liste av Amund Garfors, som tidligere har stilt til valg for forløperen til Jack Erik Kjuus gamle parti Hvit Valgallianse, Stopp Innvandringen. Garfors sitter også i Demokratenes hovedstyre.
I Telemark har Anders Sjørholt, som også er fylkeslagets nestleder, fått syvendeplassen på Demokratenes valgliste og har dermed også, etter flere toppplasseringer på Fedrelandspartiets lister i Telemark, byttet parti.
I Akershus har Kystpartiets tidligere nestleder, Frank Kaleb Jansen, fått førsteplassen, etter at han forlot Kystpartiet i forbindelse med noe internt bråk. På annenplass etter Jansen kommer Tom Granerud som i likhet med mange andre av Kleppes folk kommer fra Fedrelandspartiet. I 1999 var Granerud med å etablere et lokallag av FMI på Østlandet og satt i styret for lokallaget sammen med flere kjente nazister som Jon Christian Gulbrandsen, den tidligere Bootboyslederen Alexander Kristoffersen og den tidligere Viking-kaderen Ken-Rune Almendingen Nilsson.
I Oslo har Christen Krogvig fått plass nest nederst på listen. Krogvig er talsmann for det ytterliggående Forum Mot Islamisering (FOMI) og medutgiver av den høyreekstreme publikasjonen Nation og Kultur. I sistnevnte blad hylles svenske nazister, mens bladets nettsider linker til noen av de mest voldsforherligende utenlandske nazigruppene. I Demokratenes nye hovedstyre er Krogvig utnevnt til kasserer. Han har også vært medlem av Demokratenes programkommite, og deltatt i arbeidsgruppen som skulle utarbeide partiets innvandringspolitikk.
En annen svært så aktiv innvandringsmotstander er Nasjonaldemokratenes tidligere leder, Hege Søfteland. Søfteland har ikke nådd opp i nominasjonsprosessen hos Demokratene, men er medlem av underutvalget som skal arbeide med oppdatering av partiets nettsider i valgkampen.
En person som heller ikke har fått plass på noen stortingsliste er Norsk Folkepartis leder, Oddbjørn Jonstad. Jonstad stilte imidlertid til valg for Demokratene som førstekandidat på deres liste i Oppegård for to år siden, og har vært å se på møter og arrangementer i regi av Demokratene.
Det er liten tvil om at det er Kleppes innvandringspolitikk som tiltrekker seg så mange personer med høyreekstrem tilknytning. Det er også åpenbart at Vidar Kleppe ikke ønsker å distansere seg fra aktivister og grupperinger på den aller ytterste høyrefløyen. Mens alle tidligere forsøk på å etablere et fungerende innvandrerfiendtlig parti har strandet på inkompetanse og interne stridigheter, ser nå norske høyreekstremister sin sjanse hos Kleppe.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s