Jesus som leder

Photo by Alem Su00e1nchez on Pexels.com

Fant denne i dagens aftenposen. De hadde igjen tatt den fra et svensk ledermagasin ved navn Chef. Jsus sine lederegenskaper har blitt analysert og kanskje det er her vi finner svaret til hvorfor personer som Envald Flåten og Bush ikke helt klarer å henge med i svingende. Vel nå skal det sies at Jesus var en god kar i mottsettning til de to tullinger som har gjort seg til representanter for ham. Blasfemi eller ikke morsomt er det ihvertfall. Lurer på hva Donald Trumph ville ha sagt??

1. Judas var en feilansettelse.
Allerede da Jesus ansatte Judas, skjønte han at det ville skape problemer senere.

2. Jobben stjal all hans tid.
I likhet med moderne ledere jobbet Jesus for mye. Han drev sin ledergruppe – de tolv disiplene – hardt, men seg selv ennå hardere.

3. Han ansatte bare menn.
De som forsvarer Jesu kvinnesyn, pleier å understreke at han omgikkes prostituerte, og drar gjeerne frem episoden der han reddet kvinnen som skulle steines. Men det er ikke til å komme bort fra at ledergruppen hans besto av tolv menn.

4. Han var utydelig.
Tenk hvor mange århundreder med religiøse konflikter som kunne vært unngått dersom Jesus klart og tydelig hadde sagt hva han mente, i stedet for å tale i lignelser.

5. Han var humørsyk.
Jesus var en av historiens mest temperamentsfulle ledere – og det var ikke moro å stå i veien for ham. Det kan skyldes stort arbeidspress.

6. Avgangen kom uventet.
Jesu disipler ventet på et stort politisk gjennombrudd, og forsto ikke hva han mente når han sa at hans rike ikke var av denne verden. Da sannheten gikk opp for dem, var det for sent.

7. Han var inkonsekvent.
I begynnelsen var Jesus overbevist om at hans kall bare gjaldt jøder. Men i møte med en kvinne fra Kanaan gikk det opp for ham at hans budskap måtte globaliseres. Dermed endret han sin forretningsidé.

8. Han slurvet med skatten.
Jesus og disiplene levde stort sett av almisser. Han fikk ikke resultatbonus for antall frelste sjeler. Likevel kom han på etterskudd med skatten – og ble blant annet plaget av skatteinndrivere som krevde tempelskatt.

9. Han forsømte familien.
Forholdet til familien var trolig ganske anstrengt. Han forlot dem for å gå ut og preke, og overlot ansvaret for sine foreldre til søsknene. Jesus er ikke den eneste som har slitt med å kombinere jobb og familie, men ved ett tilfelle avviste han til og med sin egen mor i all offentlighet. Neppe et eksempel til etterfølgelse.

10. Han manglet en fremtidsstrategi.
Jesus forlot sine disipler uten å gi dem noen planer for hvordan den internasjonale ekspansjonen skulle gjennomføres. Han må ha visst at hans gjerning ville leve videre flere tusen år etter hans bortgang – men hva gjorde han for å tilpasse sitt budskap til andre tider og kulturer?

(Aftenposten.no / Chef.se)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s