Dahli Lama

Og så et et av mine store forbilder.

Dahli Lama


Denne bloggen innholder kanskje mange selvfølgeligheter, men det bryr jeg meg egenlig ikke så mye om. Han vant fredprisen i 1989, noe de kinesiske myndigheter satt lite pris på. Tviler heller på at de norske myndigheter satt pris for det siden de stort sett siden har vist feighet når de kommer til spørsmål angående kina. For dem som husker den kinesiske presidents besøk i 1996 husker sikkert hvordan fredlige demonstranter og budistmunker ble arrestert. Terror politiet brøt seg til og med inn på venstres hus og la en den av deres medlemmer i jern. Jeg vet jeg går langt over strekken i de jeg sier nå, men daværende statsminister Gro Harlem Brundtland hadde en finger med i spillet. Norsk utenrikspolitikk har i årevis vært mer preget av å ikke provosere noen å skaffe seg gunstige handelsavtaler. Dagens utenrikspolitikk viser tegn på at den politiske elite ikke helt har kommet seg over at den kalde krigen ble avsluttet for snart femten år siden.
Dette var en kraftig digresjon, nå tilbake til saken. Denne mannen er en av de kraftigste symbolene, men også merkene på at det er mulig med alternative virkemidler. Man trenger ikke å ta til verken vold eller ekstrem ideologi for å bekjempe undertrykkelse. Dette gjør han til mener jeg til ypperstepresten blant fredskapere i verden. Derfor også den aller farligste.

http://tibet.no/infobrosjyre/dalai.htmhttp://universitas.uio.no/omverden/?sak=5829

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s