Amerikansk soldat funnet skyldig i fangemishandling

Photo by Cameron Casey on Pexels.com

Amerikansk soldat funnet skyldig i fangemishandling
In Nyheter
(VG Nett) Sersjant Michael J. Smith lot hunden sin bite fanger i Abu Ghraib-fengselet. Nå er den amerikanske soldaten funnet skyldig i fangemishandlingen.
Dette er ikke første eller siste gangen vi kommer til å få hør om slike saker i media. Nødvendig i kampen mot terror vil enkelte kalle det, jeg derimot mener det er å pisse på de demokratiske verdiene vi prøver å innføre. Får vi er en del av denne krigen enten vi liker det eller ikke.
Det er positivt at det amerikanske forsvaret straffer soldater som opptrer på denne måte allikevel finner jeg det hele meget besynderlig. Hvorfor blir ikke de overordnede straffet og hvorfor blir ikke de politikkerene som satte i gang krigen i uutgangspunktet straffet.
Både Rice, Rumsfeld og Bush har hatt rikelige muligheter til å gjøre noe med situasjonen, men ikke noe har blitt gjort.
Hva med de militære overordnede?? De har trent opp disse soldatene til å utføre disse handlingene og de har vært fullstendig klar over at de har blitt utført, men allikevel går de fri.
Jeg blir stadig kalt USA hater for å komme med denne kritikken jeg gjør, noe jeg finner merkelig. Jeg elsker USA og ønsker de personene som faktisk er med å skitne til nasjonenes navn og rykte i fengsel eller vekk fra den politiske makten. Dette er noe antagentligvis verken Unge Høyre eller organisasjonen med det morsomme navnet venner av Amerika noen gang vil forstå. Rettere sagt ikke ønsker å forstå.http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=179666

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s