Trist dag for Gerd-Liv Valla

Photo by Veronika Valdova on Pexels.com

Dette må i sannhet være en svært så trist dag for LOs leder, Gerd-Liv Valla. For i dag døde nemlig en av hennes store helter fra ungdomstiden, nemlig det svært så joviale Ta Mok fra Pol Pot-regimets dager. Ta Mok var kjent under det kameratslige og tillitsvekkende navnet «Slakteren», og det var Pol Pot-regimet som Valla og mange med henne på den politiske venstresiden støttet.

I Wikipedia står det bl.a dette om slakteren Ta Mok: «It is believed that he directed the massive purges that characterised the short-lived Democratic Kampuchea (1975–1979), earning him the nickname Butcher.»

Det er moro med ledere som hadde uttalt støtte til slike regimer. Pol Pot-regimet er kanskje det aller verste regimet som har funnet sted i menneskehetens historie og en av dets støttespillere her i landet sitter i dag som øverste leder for landets største arbeidstakerorganisasjon.

Knut Stian Olsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s