Skamme oss?

Photo by Anna Tarazevich on Pexels.com


Når Aftenposten dekker hva Jerusalem Posts lesere skriver om Norge skjønner jeg at Israelere flest tar all kritikk av Israel som antisemittisme. Det er det ikke. Det er ikke antisemittisme å være motstander av Israels hensynsløse bombing av uskyldige sivile.

Blant de mange kommentarene i Jerusalem Post finner vi denne skrevet av Shaya: «Eight Israeli soldiers were killed today penetrating a city Hezbollah uses as it’s southern outpost. They died because Israel did not want to bomb it out of existence for fear of killing civillians. This is the army of Israel and some idiot with a crayon depicts Olmert as a Nazi. Fear the day Israel acts as the world portrays it. But sleep well. That day only exists in the minds of liberals and Eurotrash and the terrorists they support»

Det minner meg litt om enten grenseløs naivitet eller at de har en utpreget sensurkontroll i Israelske medier. Enten selvpålagt eller myndighetskontrollert. Jeg heller til sensurkontrollteorien. Jeg tror nemlig at denne Shaya ikke er klar over hvor mange sivile liv som har gått tapt i Libanon i forhold til hvor mange som er blitt drept i Israel. I hvert fall finner ikke jeg noe i israelske medier om at sivile libanesere blir bombet ihjel av IDF i Libanon. Og i hvert fall ingen ting om antallet som er drevet på flukt. De tallene er totalt fraværende i israleske medier.

Mot nærmere 600 sivile libanesere drept står tallet på rundt 30 sivile israelere i grell kontrast. Når vi samtidig vet at det nærmer seg en million sivile libanesere som er drevet på flukt fra sine hjem av IDF så burde det være klart for alle at Israels maktbruk ikke henger på greip.

Derfor er ikke tegningen til Finn Graff så helt gal alikevel.

Israels ambassadør til Norge Miryam Shomrat sier til Aftenposten: «Det er totalt uakseptabelt å referere til en sammenligning av nazistenes masseutryddelse av det jødeiske folk og dagens politikk». Vel, når en million mennesker blir brutalt drevet fra sine hjem av den israelske hæren så er det faktisk ikke så galt å sammenligne med nazistenes herjinger. Israel er ikke like ille som nazistene var, men de er jaggu ikke langt unna…

Knut Stian Olsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s