Venstre med de prostituerte, ikke mot dem.

Photo by Kamaji Ogino on Pexels.com


Kvinnegruppen Ottar har bestemt seg for å bli mer militante. Det er dårlige nyheter for gateprostituerte. Med megafon og kamera skal prostitusjon bekjempes. Når kvinnegruppa Ottar har en mening, burde det være klart for resten av samfunnet at dette umulig kan være bra!

Torsdag 24. august hadde Ottar i Oslo en demonstrasjon for kriminalisering av horekunder. I underkant av 50 gikk gjennom kjernen av horestrøket og ropte kraftige slagord. De var sinte, de var slemme og horekundene skulle de skremme. Venstre mener at det er politiet som burde beskytte de prostituerte fra vold og overgrep, i stedet for at kvinnegruppa Ottar løper sitt politisk ærend.

Kvinnegruppen Ottar tror at dersom horekundene blir kriminalisert, vil markedet forsvinne. Der tar de feil. En kriminalisering vil bare føre til at prostitusjonen går under jorda. Og en vil ikke lenger kunne hjelpe de som trenger det mest. Horer og horekunder forsvinner ikke om en kriminaliserer horekunder, det gjør det bare mer utrygt for de prostituerte. Det en oppnår ved å kriminalisere kjøp av sex, er at prostituerte som allerede er en marginalisert gruppe i samfunnet, havner i en mye vanskeligere situasjon. Dette er også erfaringene fra Sverige, der de i flere år har hatt forbud mot sexkjøp.

Sjekk også denne.

Venstre tror ikke løsingen er å ta i bruk Straffeloven for å bekjempe prostitusjon, men vil heller ta i bruk sosialpolitiske virkemidler.

Bergen Venstre inviterer til åpent møte om prostitusjon onsdag 6. september i Rådhuskantinen kl 18.00.

Sara Henriksen, ungdomskandidat Bergen Venstre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s