Kampen for relgionsfrihet eller ??????

Photo by Mitja Juraja on Pexels.com

Den ultra konservative avisen Norge i dag skriver:  USA kan den minste skoleandakt bli trukket for retten av venstresidens aktivister. Alliance Defense Fund er organisasjonen som forsvarer kristne gratis, når venstresidens maktapparat vil tvinge dem til taushet.

Jeg finner det urkomisk at hver eneste gang man skal ta fra kristne sitt monopol på tro eller forsøke å skape et sekulært samfunn så svarer de med slik grunnløse påstander.
Selvfølgelig blir blir det i repotasjen i god stil fremstilt som at de stakkars kristne blir undetrykt og jaktet på av den fæle venstresiden og organisasjon  American Civil Liberties Union (ACLU). En organisasjonsom ble etter deres påstand grunnlagt av en kommunist<ved navn  Roger Bolwin i 1920. Hvorvidt fyren var en kommunist vet man er vanskelig å si siden kristen konservative har en tendens til å stemple alle menensker som ikke er enige med dem inn i denne sjangeren. Hvorvidt han var det er selvfølgelig helt illrelevant i forhold til i dag, men det vel slikt man må skrive i mangel på gode argumenter.


Er retten til å ikke ha påtvungt religion er trosforføgelse??
Er rette til å gifte seg med en av samme kjønn trosforfølgelse??
Er kampen for rett tilå lese, se og høre på hva man vil trosforfølgelse.

I Usa har radioverten Howard Stern blitt bøtelagt på grunn av sitt språk på eteren. Konservative vil lage lover som som kan sett en stopper for de umoralske programmene som blir sendt på kanalen HBO. Enkelte republikanere vil nærmest at samfunnet skal styres etter bibelen.osv osv
Å oppe i dette så er det de kristne som snakker om trosforfølgelse??
Det er skremmende å se hvordan en avis kan støtte opp om slike banale utsagn, men det overasker meg ikke.
Denne kampen kan fort komme til Norge også det er da viktig å holde tungen rett i munnen å hindre at de kristen konservative slipper unna. Friheten fra trosforfølgelse innebærer et sekulært samfunn der ingen tro har noen større rettigheter til å bestemme over andre.
Kanskje vi trenger en organisasjon som  American Civil Liberties Union også i Norge for å hindre det som egntlig er trosforfølgelse, nemlig det faktum at de kristen konservative ønsker monopol forhold til sin tro og moral gjennom lov, tvang og sensur.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s