Narkotika er digg å bruke

Ecstasy er bare fantastisk, sa BBC-komikeren Graham Norton og ikke overraskende er narkomotstandere på banen og sier: «Vi er forferdet. Det er vanvittig at noen sier noe slikt»

Jeg synes ikke det er det minste vanvittig at noen tør å stå frem og fortelle hvordan det egentlig er å ta narkotika. Det er nemlig et faktum at ecstasy gir en deilig følelse og at ikke motstanderne av narkotika tar det inn over seg betyr at de taper kampen mot nettopp narkotika. Folk skjønner at de juger når de kommer med skremselspropaganda uten rot i virkelighetens verden og da blir de ikke tatt så seriøst som de kanskje burde (eller kunne) ha blitt.

Ja, narkotika er farlig, men hvis de som jobber mot narkotika hadde vært litt realistiske i sin argumentasjon så hadde de antakelig kommet litt lenger enn det de gjør nå. Pekefingermentalitet fungerer dårlig når det gjelder å forebygge rekrutering til narkotika. Riktig informasjon virker mye bedre.

Ecstasy er digg å bruke, amfetamin er digg å bruke, kokain er digg å bruke – osv osv. Når organisasjonene som jobber mot narkotika tar dette faktum inn over seg vil deres jobb bli mye mer effektiv og virkningsfull ovenfor rekruteringsgrunnlaget til disse stoffene…


Kilde: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article1487380.ece


(Skrevet av Knut Stian Olsen)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s