Ny verdenskrig?? Javel

Photo by Pixabay on Pexels.com

Det er snart 16 år siden kommunismen falt. For enkelte har dette vært en meghet lang og vond tid. Ikke fordi de sypatiserte med kommunismen ( Tvert der i mot ), men fordi den  ultimate fienden forsvant. Det tok hele 12 år før de igjen skulle få drømme motstanderen, nemlig islam.
En av kristenblogg sin skribenter frykter nå en ny verdenskrig der kristendommen og islam står mot hverandre. Jeg der i mot vet ikke om jeg skal le eller gråte. Sonya Bærum sine krisitenfundementalsitiske innlegg har moret meg mang en gang, men i dag lurer jeg på hva slags lim hun sniffer til frokost. For jeg tviler virkelig på at hun er rusa på jesus.
De er en religiøs konflikt i verden, men de kristen konservative gjør sitt ytterste for å forsterke denne. De støttet aktivt opp om krigen i Irak, de støtter missahndlingen av den Palestinske beflkningen, de støtter strengere sensur og redusering av sivile rettigeter osv osv osv osv. Listen er så uendelig lang at jeg måtte skrevet en hel bok for å få med meg alt.

Krigen forgår og den foregår mllom de om ønsker en religiøs stat med innskrenkede sivile rettigheter, sensur, nei til valgfrihet, motstand mot homofile og oss som ønskler at religion og politikk skal skilles fra hverandre. Den foregår mellom dem som tror de har fått et kall fra herren til å undetrtrykke og trakkasere andre mennesker og oss andre som mener at ingen har rett til å gjøre seg til guds sin stedfortreder her på jorden.
Fanatismen blandt muslimer har vært økende, men hva er skribenter i kristenblogg sin løsning, jo nemlig kristen fundementalisme. En tekstsrofe fra en David Bowie låt beskriver denne tilstanden meget godt: Put out fire with gasolin.

Jeg vet ikke hvor Sonya Børum var under den kalde krigen eller om hun har lest noen av historiebøkene i ettertid, så jeg skal her gi henne e et par gode råd.
Den kalde krigen var overvunnet fordi det var smarte og gode mennesker på begge sider. Personer som var villige til å legge sine mest ekstreme overbevisning på hylla. De vant for de var en vilje og ikke fordi en part pisket opp til enda mer konflikt.
Men jeg forstår at Sonya heller liker Bush sine ord om at det er et korstog de driver med.
Jeg frykter mer mine egne enn Islam.

Skrevet av Pastor Trond

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s