Kim Friele

Karen-Christine (Kim) Friele er nok et kjent navn for mange homofile og for de som er for homofiles rettigheter. Hun er sikkert minst like kjent blant sine motstanderne. Kim Friele er nemlig en mangeårig forkjemper for homofile og homofiles rettigheter.


”I Oslo ble Friele en del av det den gang svært lukkede homoorganisasjonen Det norske forbundet av 1948, der hun var leder i perioden 19661971, og ansatt som generalsekretær fram til 1989. Frieles arbeid var sterkt medvirkende til at straffeloven § 213 som kriminaliserte homoseksuelle handlinger mellom menn ble opphevet i 1972, at «homofili» ble strøket som psykiatriskdiagnose i 1978, og at Norge i 1981 utvidet straffelovens paragrafer mot rasisme (§§ 135a og 349a) til også å gjelde diskriminering i forbindelse med seksuell legning. Da Norge i 1993 innførte lovgivning som regulerte registrert partnerskap for personer av samme kjønn, var Friele og hennes partner gjennom mange år, Wenche Lowzow, et av de første parene som inngikk partnerskap” (Wikipedia)

Hva Kim Friele har betydd for homofile i Norge kan vanskelig sies med ord, men selv om hun har kjempet for sine og andres rettigheter i mange tiår er det enda et stykke igjen før vi kan si at vi har et samfunn der man er likestilt og med like rettigheter for de homofile som for de heterofile.

Kim Friele er et menneske jeg har meget stor respekt for og da syntes jeg det er trist at vi har elementer som Jan Aage Torp og hans meningsfeller her i landet, elementer som er for diskriminering og hetsing av homofile medmennesker. Deres moralske forvaklede syn på andre mennesker og deres legning gjør meg kvalm.

Så til Torp og hans meningsfeller vil jeg si: Jeg håper dere lider like mye som all den lidelse deres fordømmende holdninger påfører andre mennesker. Det menneskesyn dere forfekter er bare trist og det er forkastelig.

Kim Friele – måtte din kamp bli kronet med full seier for likestilling av rettigheter for homofile medmennesker.

Skrevet av Knut Stian Olsen (vil også bli publisert i min blogg om noen dager)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s