Eds- avleggelse på Koranen skaper strid

Photo by Nita on Pexels.com


En påtroppende muslimsk politikers ønske om å avlegge sin ed med hånden på Koranen har utløst storm blant konservative amerikanere.

Jeg tipper at det ikke tar så lang tid før enkelte kristent konservative kommenterer denne nyheten og setter i gang en kampanje der de fremstillingen om Islams revlusjon.
Et spørsmål jeg vil rette til personer som ser dettte som forferdelig og det er: Er det ikke religionsfrihet??
Er det ikke slik at ikke alle er kristne og bør ikke dette respekteres?? Det har i den senere tid vært en lang debatt blandt religiøse aviser i dette landet der de frykter religionsfriheten i midtøsten, men burde de ikke da støtte den samme i den vestelige verden?? Eller er religionsfrihet kun gyldig når det gjelder å praktisere ulike varianter av deres egen religion??
Selv om Jan Åge Torp og hans tilhengere vil fremstille Usa som sitt religiøse forbilde var det faktisk en tid da religionsfrihet var mer gjeldene i Usa. I lang tid har de konservative presset mer og mer på for å forskyve akkurat dette. Sjekk videoen over og se hva jeg mener.
Folk må få avlegge en ed på den boken de selv ønsker, om det skulle være bibelen, toranen, koranene eller moby dick for den saks skyld.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s