Hvorfor tåler ikke noen kristne humor? (Til Olec og Andreas spesielt)

Photo by Thought Catalog on Pexels.com

Ok, la meg først si at de folkene jeg nevner er fordi jeg føler at de viser et spesiell evne til å ikke forstå poenger jeg kommer med, og derfor vil jeg gjennom gå en litt pedagogisk undervisning. Jeg mener ikke at de menneskene jeg nevner er dumme, bare en smule ”Ja,men..”

La oss først se litt påe et eksempel som ikke omhandler meg personlig. ”Life of Brian”. En genial film. Vel… Nesten hele Norges befolkning synes det, unntatt noen få kristne. Hvorfor er det slik?

Jeg vet hvorfor. Jepp. Fakta. De klarer ikke å la tro være tro, og humor være humor. Jeg ser at ”Life of Brian” KAN tolkes som blasfemisk (Selv om jeg ikke ser det slik) Jeg personlig synes jo at ”Jesus Christ Superstar” er mer på kanten en ”Life of Brian”

 Men så kommer det som er litt merkelig. Jeg har sett ”Jesus Christ Superstar” og jeg likte filmen/musikalen. Faktisk digger jeg musikken. Den er rett og slett knall! Nå skal det sies at jeg liker mange musikaler, men tilbake til poenget. For poenget er at jeg klarer å være kristen OG like ”Jesus Christ Superstar”

Og hvordan klarer jeg dette? Jeg skiller mellom tingene. Ja jeg er kristen 24/7, men jeg klarer å se ting som kan være blasfemisk og gjøre narr av kristne.

Jeg har lyst til å gi et annet eksempel før jeg nevner min spøk. South Park. Genialt synes jeg, spesielt når jeg var Mormoner synes jeg det var drit festlig. Vet dere hvem som introduserte meg for South Park? Mormonere! Fakta! Og de lo veldig godt av det, fordi de hadde selv ironi. Noe jeg ser mangler hos meste parten av de radikal kristne.

Ok, så meg. Jeg lagde en side kaldt Jesus Sanne Barn, og når det ble avslørt som en bløff kom det 2 meget sure kommentarer. Olec og Andreas kjent fra Kristenblogg. De skrev og jeg siterer:

 «Det DU Frode bør tenke på er: hvor mange bragte du til frelse med denne bloggen? og hvor mange skremte du unna med din «vittighet»?” Olec

”Frode ja. Tenkte jeg det ikke. Kom ikke som et sjokk! Jeg tenkte faktisk på Frode og Trond da jeg leste på denne bloggen. Vel-vel! Artig med en spøk! Uansett er det litt rart at du spøker med dette når du selv er kristen, Frode.” Andreas og han tilføyer:” Frode: vil legge til at jeg egentlig synes det er usmakelig at du forsøker å lure dine medkristne slik”

Jeg mener at de er dobbel moralske. Helt alvorlig. Jeg vil forsvare det utsagnet med å henvise til Mohamed tegningene. De kristne vist klart og tydelig til ytringsfriheten og at den var viktig. Jeg sier det samme nå. Ytringsfriheten min skal ikke bli krenket uansett om dere tok bøffen personlig, Jeg synes ikke det var feil, usmaklig, feil eller på noen annen måte galt av meg både fra et kristen stå punkt eller i ytringsfrihetens navn.

Så kommer mitt STORE spørsmål til de som ikke klarer å ”stå imot” en slik blogg. Hvor er Jesus? Hvor er din tro? Hva er det som gjør at min simple lille blogg får deg til å reagere slik? Er virkelig din tro så svak at den ikke tåler dette? Denne fille tingen her? Er du virkelig så svak i din tro?

I så fall håper jeg du har det bra, og jeg vil be for deg. Gud er perfekt står det i bibelen, da har han sikkert også perfekt sarkasme og humor.

Pastor Frode

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s