Noreg gav æra til avgudar

Photo by Pixabay on Pexels.com

Odin, Tor, Brage, Balder, Frigg, Frøya, Valhall og Draugen. Då Noreg fann olje, var det ikkje den kristne Gud som fekk æra. Avgudane kom attende til landet i form av oljefelt og oljeplattformar.

Dette kan man lese i den konservative avisen Dagen i dag. Det kan ikke være mye folk på den kristne fløy har å gjøre om dagen en å ta en AKP. For dem som lurer på hva det betyr så betyr det å finne konspirasjoner på de mest utrolige steder.

Denne gangen tar de fullstendig av bare les dette utdraget fra avsnittet Gav Ære til Avguder: Profeten Jesaja gjorde ingen freistnad på å omgå sanninga. Modig advarte han det nordre kongedømme om at det ville bli ødelagt fordi det hadde avvist Guds ord, hadde vendt seg til avgudar som erstatning for deira sanne Gud, og hadde gjeve seg over til nytingssyke

Hva er denne forfatteren tror?? At hvis man bruker historiske navn knyttet til en forlengst død religion så kommer hele samfunnet til å tilbe de norønne guder?? I såfall vil vi slite på de fleste samfunn og kulturområder her i samfunnet.
Jeg lurer på om det er kun navn med bibelsk tilknyttning de ønsker å akseptere på alle områder av samfunnet??

Nå tviler jeg på at de som setter de navnene er noe mindre religiøse enn andre, ihvertfall ikke noe mindre kristne. Saken er det at disse navnene er en del av vår historiske kultur arv enten man liker det eller ikke. Men å blande det inn i dyrkning av Åsa tro er direkte latterlig.
Det skremmende med måten Dagen skriver om dette på er at man fort kan få assosisjoner til preste styret i Iran. Det eneste som skiller er religionen.

Pastor Trond

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s