Hva er forskjellen

Photo by cottonbro on Pexels.com

Martin Drange sitt innlegg ekstremisme og fordommer har blitt kommentert i denne bloggen tideligere av Frode, men jeg velger allikevel å komme med noen egne betraktninger om innlegget.

Martin irriterer seg over at man bruker ordet liberal og konservativ om kristne fordi de alle trro på jesus. Helt riktig Martin, men da har du egentlig ikke skjønt poenget helt. Den klare forskjellen får mellom to hlt klare ting. Det ene på dem som lar sin religiøse tro styre politikken og de som ikke gjør det og for dem som ikke klarer å skille mellom det de ikke liker og det de ønsker å forby og dem som faktisk klarer det.
En del kristenkonservative har vanskeligheter her og jeg skal nevne nevne opp en to eksempler til.

– Sensur: Alt fra vold og nakne damer ønsker man enten å forby eller redusere kraftig. Dette fordi det er synr og deres religion ikke er helt forenelig med slikt. Dette er helt greit, men det angår ikke meg. Skal din religion bestemme hvorvidt jeg skal få se og lese det du kaller umoral og forfall??

– Kristenformålsparagraf: Her kommer en del konservative med to bergunnelser, nemelig det faktum at Norge blir avkristnet og at det er tradisjon. Det var faktisk tradisjon tideligere å slå barna sine også, men jeg tror de fleste er glad for at det ble slutt på. Saken er er den at en liberal kristen ville akkseptert dette faktumet at religion er en privatsak og ikke en statelig oppgave. Han ville ikke brukt tradisjon og kultur  som en bergunnelse for  religionsmonopol.

Det blir i mine øyne latterlig å lese tåredryppende historier i landet kristne aviser om kristne som føler at de blir forfulgt, når de samtidig ønsker særprivilegier i forhold til Norsk lov.
Dette er sevfølgelig useriøst å ta opp i følge enkelte, men det tar jeg ikke så nøye. Jeg startet ikke denne bloggen for at mennesker skulle elske meg eller gi meg noen medalje. Jeg startet den for å ta opp alvorlige akspekter med det norske og det internasjonal samfiunnet når det gjelder religion og verider.

Nei Martin du kan ikke bruke argumenetet, jeg har mine verdier og du dine. Eller at du har verdier mens jeg ikke har det. Valgfrihet bør i enhver demokratisk stat være nøkkelordet. Vær så konservativ du bare vil, ikke les porne eller se på nakne damer osv osv, men for all del la det være ditt liv. Religion og politkk hører rett og slett ikke sammen og man kan faktisk forsvare retten til å utføre en hanling uten å like den. Det handler om grunnregelen, at man må skille mellom det man ikke liker og det man ønsker å forby.

Pastor Trond

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s