Forteller bibelen alt??

Photo by RODNAE Productions on Pexels.com

Øyvind Gaarder Andersen kjører hardt på i sin blogg mot de påstandene om at noen har funnet Jesus grav.
Når boken Da Vinci koden var på vei til å bli gitt ut gikk den katolske kirken pluss andre kristne fullstendig av skaftet. Ikke bare ville den katolske kirken fordømme boken, men de ville at ingen skulle lese den eller ha den i sin bokhandel.
Så hva er sammenhengen med disse to tilfellene?? Nemlig det tilfelle at dom har blitt gitt før noen har sett det budskapet som skal bli presentert. Da Vinci koden skulle ikke bli lest og den ble fordømt av personer som ikke hadde lest den. I tillegg tviler jeg på at Øyvind Gaarder Andersen har sett filmen siden han skrev om den to dager før den hadde premiere.

Av og til må jeg stille meg spørsmålet. Er det Gud man tror på eller er det en tradisjon man tror på??  Hvis flere evangelier og andre oversettelser av evangeliene skulle finne dagens lys hadde man da turt og endret på inneholde i bibelen??
Er det slik at personene som satt på et kirkemøte i Nikea og bestemte seg for sammensettingen gjorde det riktig eller gjorde de det som tjente kirken. For det som tjener kirken er nødvendigvis ikke det om tjener troen.
Mange har stilte spørsmålene den gangen også, men de ble tatt hånd om med begrunnelser som kjetteri og lignende.

Hvorfor nevner jeg dette?? Jo fordi de argumentene jeg har fått når jeg prøver å forsvare liberale verdier som blant annet det å kvitte seg med den kristne formålsparagraf, blasfemiparagrafen osv osv. Det er ikke lenger argumenter som Gud har rett, bibelen sier som gjelder, men det er viktig å holde på vår kultur arv.

Hadde man måtte forholde seg til andre sannheter og alternative tolkninger hadde viktige biter av det fundamentet disse personene så hardt forsvarer falt sammen. Eller som Ibsen skrev: Tar du livsløgnen fra et gjennomsnittmenneske så tar du livet hans samtidig.

Hvis man søker sannheten burde man ikke ta tørre å ta de store steg selv om det ender der man ikke helt ønsker. Man snakker jo så pent om at frelsen er alt, men hvis du ikke har hele oppskriften fornekter du da ikke den gud man selv tror på?


Pastor Trond

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s