Merkelige historiske tolkninger

Photo by Engin Akyurt on Pexels.com

Det samfunnet vi går inn i kommer i stor grad til å ligne på det samfunnet de første kristne levde i. Det er pluralistisk, tolerant og hedensk. Men som i romerriket, et det en ting som er tabu i det postmoderne samfunn Men som i romerriket, et det en ting som er tabu i det postmoderne samfunn; det er å hevde at du har sannheten.

Denne dype meldigen kan jeg lese i bloggen til Christian Culture i dag. Dette pluss en del historiske merkelige tolkninger såkalt forsvart fra engelsk språkelige meningsfeller av ham.
Nå har jeg faktisk studert historie en del år selv og lurer faktisk på hvilke tolarant samfunn han henviser til. Et sammfunn der de kristne ble forfulg som de ble i deler av romerikets historie?? Toleransen ovenfor kvinner rettigheter?? Ovenfor demokratiske Verdier?? Osv osv. Listen er uendelig lang, men tro meg forskjellen er utrolig stor. Nå skal jeg ikke ta for meg hele innleget til denne selutvagte profeten, men litt skal jeg ta tak i allikevel og det utdyper jeg i noen spørsmål.

Hva er så galt med at samfunnet er tolerant??
Hva er så galt med at folk velger å leve en hedesnk livstil som du kaller??

Du kan selvfølgelig hevde at du har sannheten, men bør enkelte personers sannheter for styre andre?? Bør ikke ethvert menenske i samfunnet få velge sin egen sti uavhengig av religiøse dogmer??
Det er et slikt samfunn jeg vil ha. Åpent, demokratisk med full ytringsfrihet, sekulært og med folks rett til å bestemme over sine egne liv.
Dette er verdier mange av oss såkalte hedenske mennesker kjemper for. Å tro meg de verdiene var ikke særlig gjeldene i førkristnen tid de fleste steder.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s