Vil ikke skille stat og kirke likevel

Photo by Kamil Zubrzycki on Pexels.com

Norge I dag: Det var ventet at KrFs landsmøte i dag ville vedta et resolusjonsforslag fra partiets sentralstyre som gikk ut på å programfeste et skille mellom kirke og stat. Forslaget om skille stat og kirke møtte imidlertid for stor motstand på landsmøtet, og ble istedet erstattet av et omforent kompromissforslag.

Jeg hadde en lang stund tro til at Krf ville vise så respekt for friheten at de ville skille stat og Kirke, emn der tok jeg grundig feil. Men frekkeste stopper ikke der. Kirken skal ikke bare være en del av staten, men den skal styre seg selv akkurat som de vil. Krf er dermed i ferd med å støtte danningen av en stat inne i staten, noe jeg mener er direkte galsskap. Kirken må velge de kan ikke under noen omstendighet få i både pose og sekk slik KRF ønsker.
Man kan dermed trygt oppsumere at KRF er tviholder på fortiden så godt de kan.
Det er fortsatt mulig til å støtte dette oppropet for skille mellom stat og kirke, noe jeg anbefaller alle å gjøre.

Pastor Trond

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s