Er Trond Tveiten en Pastor?

Photo by cottonbro on Pexels.com

I Wikipedia står Pastor definert som «Pastor eller forstander er en tittel som særlig blir brukt om prester i frikirkelig trossamfunn.I Nederland betyr pastor romersk-katolsk sogneprest. Ordet pastor kommer via tysk fra latin og betyr opprinnelig hyrde.»

Jeg har valgt å fokusere på det siste: Pastor betyr hyrde. Trond er kjent fra sider som «Tronds Orakel » og jeg har skrevet (og vil forsette med det) for «Anti-Konservativt forum » Han har og kommer hel sikkert til å forsette med å provosere kristenfolket. Særlig provoserer han her på kristenblogg. Det som tydligvis provoserer mest er at han kaller seg Pastor Trond.

Men er han ikke en Pastor? Den kristne siden «Mens vi venter » skriver i en artikkel som heter «Hva er en hyrde » følgende: «De som i en menighet er gitt tjener eller hyrdeverv, er gitt en funksjonsoppgave og motter ikke samtidig noen makt eller myndighet over mennesker eller til å bestemme sannhet. De er fullstendig likestilt med alle andre og må selv ha et nært og personlig forhold til Gud og hans Ord for å bli ledet og for å finne og bevare sannheten.»

De skriver videre: «Guds Ord inneholder mange advarsler mot hyrder som ikke er i Herrens tjeneste. De etterlater flokken forkommen og hjelpeløs, Matt.9.36 Å ha en falsk hyrde er som ikke å ha noen i det hele tatt. Da lider menigheten, Sak 10.2. Resultatet er at «sauene» blir spredt, Esek. 34.8. Slike hyrder fører vill, Jer. 50.6, ødelegger og sprer, Jer. 23.2 Når hyrdene faller fra Gud, Jer. 2.8, vekkes Guds vrede, Sak 10.3, fordi Herren elsker sine. «jeg kommer over hyrdene og krever dem til regnskap», Esek. 34.10, sier Herren.»

Så svaret er nok ja. Trond er pastor, og en hyrde. Dansk Wikipedia sier: «En hyrde er en person, der har til opgave at passe på en flok (gerne løsgående) dyr. Hyrden benævnes efter dyrenes art – således taler man eksempelvis om fårehyrder. I kristen sammenhæng kaldes Gud eller præsten somme tider hyrdepastor som er latin for «hyrde»). Trond er en person som passer på sin flokk

Så pr definisjon er Trond en Pastor og en Hyrde. Men om han er Pastor/hyrde det for det «rette laget» eller passer på den rette floken, nei se…..Det er noe heeeeeelt annet.

(Kristenblogg vil enten ikke gi ut denne artikkelen, eller så GRUSOMT treige at det ikke er mulig. Jeg tror det er det første)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s