Valg 2007 – Del 1 – 5 grunner hvorfor jeg ALDRI vil stemme Krf.

Photo by cottonbro on Pexels.com

All inormasjon om Krf kommer fra Krf.no

1: KrF holder frem retten til liv som en grunnleggende menneskerett og er imot selvbestemt abort.

Krf sier på sine sider at: «Vårt verdigrunnlag har sin forankring i det kristne menneskesynet, nestekjærligheten og forvalteransvaret og de ti bud. Dette verdigrunnlaget kommer til uttrykk i Bibelen.»

Jeg må jo innrømme at dette med abort er EKSTREMT vanskelig for meg. For jeg personlig er veldig imot abort. Faktisk er det en av de få sidene av meg som roper «radikal». Men så kommer dette med valgfrihet. Nestekjærligheten min vil alltid gi folk muligheten til å bestemme selv. Nestekjærlighet handler også om at folk må få velge selv. Så selv om jeg ikke vil at du ikke skal ta abort, vil ikke jeg tvinge deg til å ikke ta det. Det handler om valg, ikke tvang i bibelen.

2: KrF vil ha en avgifts og kontrollpolitikk som begrenser skadevirkningene av alkohol.

Jeg må jo innrømme at dette ikke høres så dumt ut, men så kommer problemet smugling. Som det står på Krf.no «men vi vil ha en pris som fungerer og som er et virkemiddel for et moderat forbruk av alkohol. Vi vet at pris og tilgjengelighet er de to faktorene som mest effektivt påvirker forbruket. Da synes vi det er lurt å bruke disse virkemidlene for å få redusert alkoholforbruk.»

Her er det de gjør den klassiske feilen. Nemlig at folk IKKE vil smugle vist prisen går opp. For et moderat forbruk er det ikke noe feil med, men STØRRE pris og MINDRE tilgjengelighet er et middel FOR smugling, ikke imot.

3. KrF mener at barn har best av å vokse opp sammen med en mor og en far. Ved adopsjon må man ta utgangspunkt i barnas beste, ikke voksnes rettighet til å kunne adoptere.

Nå har dette blitt diskutert opp og ned. Dette er og blir en MEGET stor grunn til at Krf aldri vil få stemme av meg.

4. KrF setter ekteskapet mellom mann og kvinne i en særstilling. Derfor gikk vi imot partnerskapsloven da den var oppe og er nå imot kjønnsnøytrale ekteskap.

Nok en gang: Blitt diskutert opp og ned. Dette er og blir en MEGET stor grunn til at Krf aldri vil få stemme av meg.

5. Vårt verdigrunnlag har sin forankring i det kristne menneskesynet, nestekjærligheten og forvalteransvaret og de ti bud. Dette verdigrunnlaget kommer til uttrykk i Bibelen.

Du synes at du har lest dette før? Riktig! Jeg synes ikke at religion og politikk har noe sammen å gjøre, jeg gidder ikke å gå inn i en lang diskusjon om hva som står i bibelen. Slik som jeg leser den er dette ikke noe særlig smart. Jeg bare tror ikke at norge skal frelses igjennom politikk.

Så hva vil jeg stemme? Følg med videre og snart er det ikke så mange partier igjen, men NEI det er ikke Frp som jeg vil skrive om neste gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s