Slik ungår du å bli pietist

Photo by Ketut Subiyanto on Pexels.comEspen Ottosen gir deg pietistens sjekkliste i Vårt Land om hvodan du skal bli en skikkelig pietist. Nå tro jeg fyren emner godt, men jeg er i likhet med Jesus veldig glad i mennesker og ønsker ikke at de skal havne opps som ulykkelige nervevrak. derfor har jeg laget min egen liste som skal guide dere inn på den gylne vei til frelse.

1. Espen Ottesen: En time med bibel og bønn hver dag, helst på et tidspunkt da du ellers ville ha sett en såpeserie på TV.

Pastor Trond: En time med sex ( gjerne to eller tre ) hver eneste dag. Helst på det tidspunktet du ville ha sett en såpeserie.

2. Gudstjeneste på søndag er en selvfølge, helst også bønnemøte eller misjonsmøte samme kveld.

Pastor Trond: Sove lenge ut bakrusen fra dagen før er en selvfølge, helst også reparering eller full fart på kvelden igjen.


3. Lesing er viktig, men det holder med én dagsavis (gjerne Vårt Land). Ellers trenger du åtte-ti misjonsblader, slik at du vet mer om hva som skjer på misjonsmarken enn i nabobygda.

Pastor Trond: Lesing er viktig, men det holder med et erotisk nettsted hver dag ( gjerne erotikknett ). Ellers trenger du minst åtte-ti mannfolksblader, slik at du vet hva som foregår i svingersmiljøet i nabobygda

4. Luksus er bannlyst. Du må fortsatt vente mange år før du kan kjøpe flatskjerm. I stedet for luksus kan du dra til med en raus givertjeneste.

Pastor Trond: Luksus og hverdagskops er en selvfølge. Du kan gjerne uventemed flatskjerm til prisene går ned, men  tv i både stua, kjøkenet og på soverommer er en selvfølge. Så kan du være raus slik at alle får se de programmene de selv måtte ønske uten å krangle om fjernkontrollen.

5. Dersom du har TV, bør den stå i en loftsstue som blir lite brukt.

Pastor Trond: Har du kun en TV bør du jammen kjøpe flere. Krangling om fjernkontrollen skaper et mer utrivvelig hjem. Erd et ikke deilig å kunne ha sex for etterpå skru på tippekampen på tv, uten å måtte gå ut av sengen?


6. Bilen du kjører bør ikke være BMW eller Mercedes, og det er et pluss dersom den er mer enn 20 år gammel.

Pastor Trond: Hvsi du ønsker å ha bil bør du skaffe deg bil. Da helst en ny modell som ikke slipper ut så mye dritt i lufta. Elektrisk eller hybrid er å foretrekke.

7. Vær raus. De gamle pietistene startet barnehjem og mange andre sosiale hjelpetiltak.

Pastor Trond: Vær raus de gamle bohemer hadde ofte et fyldig barsskap som de spanderte på sine venner. Har du mye godsaker på lager og er snill kan det hende at dine venner er det mot deg når du har gått tom for edle dråper.

8. En pietist sier ikke bare nei til sex før ekteskapet. Også kyssing bør diskuteres grundig i forkant.

Pastor Trond: Et skikkelig menenske sier ja takk til sex når man er kåt, å vente til ekteskapet er som å kjøpe bil uten å teste den først. Kyssing er ikke noe å diskutere så overhodet. Kyss og klin i vei det viser at du er en person som elsker verden.


9. Pietister er glad i sang, men de er nok enda gladere i å lese fra salmeboka. Der møter de mye klassisk, gammeldags kristendom som kan brukes i stedet for andakt. Derfor er pietister gjerne skeptisk til overhead ? de vil ikke miste salmeboka.

Pastor Trond: Livets glade gutter er glad i sang, men foretrekker et skikkelig stereoannlegg. LP spiller og inetrnettradio er også en selvfølge. Det at man kan spille gitar eller et annet innstrument er fantastisk og kan gi festelige nachspell. En fyldig musikksamling på minst 400 skiver burde være et absolutt minimum.

Følg disse råd så ser du lyset
Vennlig Hilsen hele norges pastor Trond

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s