3 viktige dokumentarer

Photo by Magda Ehlers on Pexels.com

Krigen om menneskers rett til å velge er under hard prøve. I Norge har KRF utrolig nok gjort dette til en valgkampsak . Kampen mot valgfrihet blir dekket over som en kamp for å bevare den nroske kulturarven.
Enkelte kristne miljøer i dette landet hyler den fanatiske kristne høyresiden i Usa, fordi de ønsker det samme religiøse helvete her i landet.
Jeg legger her ved tre gode dokumentarer som jeg virkelig anbefaller alle å se og tenke igjennom. Jeg har tidfligere fått kritikk fordi jeg poster for mange poster med videoklipp. Jeg har derfor opprettet gruppen eller arkivet som du vil, ved navn Liberals United. Her kan du se en rekke gode dokumentarer pluss Bill Maher
Her er her ukens dokumenarer.

– Jesus Camp: JESUS CAMP, directed by Heidi Ewing and Rachel Grady, follows Levi, Rachael, and Tory to Pastor Becky Fischer’s «Kids on Fire» summer camp in Devil’s Lake, North Dakota, where kids as young as 6 years-old are taught to become dedicated Christian soldiers in «God’s army.» The film follows these children at camp as they hone their «prophetic gifts» and are schooled in how to «take back America for Christ.» The film is a first-ever look into an intense training ground that recruits born-again Christian children to become an active part of America’s political future. Magnolia Pictures, 2006.

– A War On Science: Evolution vs. Intelligent Design: Throughout the 20th century Christian groups resisted the theory of evolution. Many US states did not teach it until 1968 when the Supreme Court ruled that banning the teaching of evolution contravened the first amendment of the constitution of America, the separation of church and state. In 2005, the school board of Dover, a small farming community in western Pennsylvania, became the first in America to adopt the theory of intelligent design. By promoting religion it was a violation of the law passed in 1987 and Judge John E Jones III ruled against the school board. However, as history shows, law suits have little effect on the support for creationism by the christian right. BBC Horizon, 2005

– American Fascists: the Christian Right: Democracy Now – interview with Pulitzer Prize winner Chris Hedges about his book ‘The American Fascists: the Christian Right and the War on America’. Christian dominionists are aiming for absolute power and a Christian state. According to Hedges, the movement bears a strong resemblance to the young fascist movements in Italy and Germany in the 1920s and ’30s. Democracy Now, 2007

Så gå inn på Liberals United og nyt disse dokumentarene og mye mer. Siden oppdateres ofte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s