Liberalisme uten liberalitet.

Photo by Donald Tong on Pexels.com

At Norge i dag lever på en anne planet er jammen sikkert. Dette skriver moromannen deres Finn Jarle Sæle om Liberalisme: Men vekkelsesfolket har kjempet fram frihet og liberalisme. Sabine, den store idehistorikeren, kaller vekkelsesfolket i England, for selve ryggraden i den politiske frihetslære, liberalismen.

Hvilken frihet og liberalisme er det de her mener? LIkestilling? Ytringsfrihet? allmenn stemmerett? religionsfrihet? Jeg kan virkelig ikke se at vekkeslefolket har stått øverst på barikadene her.
Å si at man har kjempet mot sosialistene, for frihandel og lavere skatter gjør enn ikke til noen liberalist så overhodet. Enkelt såkalte liberalister i dette landet tro dette og derfor støtter de den ene reaksjonære våpenglade kristenfundementalisten etter den andre bare vedkommende støtter privatisering og lavere skatter.

Sæle skriver også dette: Hvorfor henger venstresiden oss ut som fundamentalister? (Gå inn på TV2 Alltid Nyheter)Jo, de vil at ordet fundamentalist skal assosiere til Khomeini, bin Laden, fiender av friheten. Kristne som tror på Bibelen, skal framstilles som noen fordomsfulle lavtstående amøber som vil ta friheten fra folk.

Vel nå er det ikke bare venstesiden som gjør det, men alle oss andre kritiske tenkende mennesker. Fordi fremstillingen dere gir av mennesker som ønsker frihet til å bestemme over sitt egent liv og ikke deres egne religiøse dogmer er under enhver kritikk. Frihet er ikke måtte leve av deres definisjon av Gud, men slik mennesker føler stemmer for dem.
Når man vil at bibelen skal være den boken som styrer Norge kan man ikke bli sur fordi man blir sammenlignet med prestestyret i Iran. 
La meg ta et sitat fra Jan Åge Torp som bekrefter at beskyldningende mot dere er riktige. Dette sier han om den nye ekteskapsloven: Å komme under Guds forbannelse er ingen ønskesituasjon. Sodomo og Gomorra lo og spøkte seg inn i asken og ilden. Skal Norge gjøre det samme? Vil Stortinget tillate det samme?
Å med disse ord forventer dere å bli tatt seriøst?

Jeg skal faktisk tilby Finn Jarle Sæle et kurs i ulike retningde innfor liberalismen. Religiøse dogmer og kristen fundementalistisk vas inngår ikke i kurset.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s