Frels oss herre fra dette

Photo by Pixabay on Pexels.com

Eskil Skjeldal, prestevikar i Den norske kirke, oppfordrer kristne til å bruke Bibelen i etiske debatter i det offentlige rom. ? Det er ingenting å skamme seg over, selv om det er politisk ukorrekt, sier han.

Hadde denne mannen vært muslim og kommet med disse utallesene som han komemr med i dette intetvjuet hadde vi hørt fra FRP fortere enn fanden.

Men på en måte må jeg si at jeg er mektig fasinert over denne fyren. Bare hør på dette slående argumentet han bruker for å forsvare sitt konservative kristne syn. Han blir spurt: ? Kan du antyde noen tema der bibelsk argumentasjon hører hjemme i en offentlig debatt?
Det har jeg ikke lyst til, fordi jeg mener at Bibelen på generell basis kan gi svar i alle livssituasjoner og i alle problemer vi møter som moderne mennesker.
Hva er det han da egentlig har å bidra med i den offentlige debatten? Han vil delta i en debatt, men har absolutt ingen argumenter så over hodet.

I likhet med andre konservative kristne elsker han å fremstille seg som et offer. Han sier blandt annet dette: Religion er ikke så tabu lenger som det var for 10 år siden, noe som bidrar til at vi klarere kan forvente å få ytre meninger fundert på vår tro.

Når ble det å være kristen et tabu? jeg kan aldri huske at i de 15 årene jeg har drevet med politkk at kristne verken har blitt forfulgt eller nektet å praktisere sin religion. Kanskej noen såkalt opplsyte konservative kan komme med noen konkrete eksempler?

Skjeldal mener at kristne bør komme ut i det offentlige rom og argumentere ut fra sin trosoverbevisning, men hva slag argumantasjon er det? Man skal ikke få lov til det, man skal ikke få lese det, man skal ikke få elske den personen osv osv på grunn av at jeg tolker bibelen slik.
ja dette kan bli en morom debatt. eller som jeg kaller det, en ren walk over.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s