Change we can belive in 2

Photo by Bayu jefri on Pexels.com

Jeg pleier stort sett å la være å kommentere lederen i avisen norge i Dag, men siden vår alles kjære Vampus har meldt seg inn i Palin klubben syntes jeg det er min plikt å kommentere deler av lederen hos hennes meningsfeller i det konservative menighetsbladet.

La oss sette igang

Norge I dag skriver: Den konservative revolusjonen i USA har fått en ny stjerne i Sarah Palin, populært kalt Barracuda for sin pågåenhet. Hun kan inspirere den konservative bevegelsen, ikke bare i Europa, men også i Norge ? hvor ordet konservativ er gjort til et skjellsord.

Trond: Når ble ordet revolusjon og konservativ et og samme ord.. Wikipedia beskriver konservatisme slik: Konservatisme (av lat. conservare) er en samlebetegnelse for en rekke ideologiske eller politiske bevegelser som legger vekt på å bevare eksisterende verdier. Konservatismen bygger ikke på noen ideologi på samme måte som sosialisme eller liberalisme, men kjennetegnes som pragmatisk innrettet. Et kjent motto for konservative er «forandre for å bevare». Den politiske konservatismen oppstod som motstand mot den franske revolusjon.

Når ble bevare eller stå på stedet hvil en revolusjon? Når ble det faktisk forandring til noe annet? Prøver man her å bevise at når man går bakover så går man heller fremover?


Norge Idag Skriver: Thrilleren rundt presidentvalget i USA, hvor det aldri er stilt et slikt stjernelag, verken i nominasjonsvalgene eller til presidentvalget, vil ingen ende ta. På landsmøtet til republikanerne dukket Sarah opp, guvernør for 600 000 mennesker i Alaska. Hun snudde stemningen i hele Amerika og i hele verden.

Trond: det at Palin for ikke så alt for lenge siden ønsket at den samme staten skulle løsrive seg fra Usa gjør jo henne til en knall representant for et samlet Usa.


Norge I dag: Så kommer en kristen fundamentalistisk kvinnepolitiker fra Alaska, pinsevennen som ingen hadde hørt om, og gjentar suksessen. Hun hoppet etter Wirkola. Og mange undrer seg om hun ikke vant.

Trond: kristen fundamentalist er faktisk et æresord i de kretserEn fanatisk abortmotstander som tror at det krigen i Irak er en del av guds plan. Dette burde være musikk i alle frihetselskende Usa venner sine øre.


Norge i Dag: Sarah Barracuda kan fornye Reagan-revolusjonen ? og alt tyder på at hun nå er posisjonert for å bli Amerikas første kvinnelige president. Hva Hillary Clinton ikke oppnådde, kan Sarah Barracuda klare.

Trond: ok dette var jammen en fantastisk påstand. Fornye en revolusjon fra en tid som er forbi.

Norge I dag: Det er en del av grunnen til at norske medier ikke er ensidig negative til henne. Men først og fremst er hun en gave til de kristne velgerne. Konservativ har vært et skjellsord. Alle skulle være radikale. I Norge var det selvsagt mye verre enn i USA.

Trond: Grunnen til at mange er kritiske mot henne er at mennesker i dette landet i meget stor grad ikke er inntresert i at en gjeng Jesus freaks skal bestemme over deres liv. Vi ønsker at kvinner skal få bestemme over sin egen kropp og at mennesker skal få elske den personen de vil. Frihet til å skrive, lese og tenke hva man vil er også er frihet flere setter pris på. Konservative gjør ikke det i særlig stor grad. Ihvertfall ikke konservative alle Norge I dag.

Norge i Dag: Det som gikk galt i Norge, var at ingen ville være konservative ? det vil si de som bevarte landets tradisjoner og verdier. Konservativ kommer av latin, conservare, bevare.

Trond: Rettere sagt det som gikk riktig var at folk var lei av å bli styrt. Retten til å tenke selv, bestemme over egent liv og unngå å bli tvangsforet med religiøs konservativ moral sto høyere.

Norge I dag: Fordi man fikk gjort ordet konservativ til et skjellsord, kunne man stryke navnet Jesus i skole og barnehage og til slutt fjerne selve ekteskapet som basis for det norske samfunnet, ved å definere det som et homofilt forhold

Trond: Fordi det er et skjellsord slik dere beskriver det. Å lære barna opp i jesus er et personlig ansvar som verken staten eller skolen har noe ansvar for.

Norge I dag: Hvordan det skal gå med våre barn som ikke får vite definisjonen av et ekteskap i skolebøkene om et par år, vet ingen.

Trond: Faktisk så vil det gå meget bra. Ungene lærer at noen kvinner elsker kvinner og at enkelte menn elsker menn og at de vil gifte seg i likhet med mann og kvinne. Jeg har såpass tro på den oppvoksende slekt at jeg tror ikke barna verken vil bli hjerneskade, kjønnsforvirede eller sodomiter noen av dem.


Norge I dag: I Norge sier mange det er umulig med omkamp på ekteskapsloven. Men Inge Lønning har sagt at han tror loven blir kortvarig. Og Siv Jensen som har sett sitt parti være det største på gallup i hele sommer, har sagt at lover kan gjøres om.

Trond: Det er ikke umulig, men det er tvilsomt om en omkamp kan krones med seier. Hvilke partier skal FRP få med seg på en slik kamp? KRF er ikke nok og høyre er delt. Tviler på at Høyre vil score noen særlig poeng oppslutning messig med å gå imot den nye loven.


Norge I dag: Det vi savner, er topper på KrFs lister landet rundt som vil gå inn og forplikte seg til omkamp om ekteskapsloven om de blir valgt ? og til samarbeid med partier som er for det kristne ekteskap, og ikke gå for samarbeid med partier som er mot ekteskapet.

Trond: De kan forplikte seg til de blir grønne i trynet, men det gir nødvendigvis ikke større oppslutning. I tillegg vet vi jo hvor lett dete r å kjøpe KRF når de har lyst på verv.


Norge I dag: Sarah Barracuda kan bli en enorm inspirasjon for de kristne som melder seg inn i nøkkelpartiet KrF ? for å velsigne sitt land med kristne lover igjen.

Trond: Denen formen for reklame er jo det krf virkelig trenger nå. Se vi har blitt enda mer konservative og stolte moral fundamentalister. Stem oss. Jeg tror du får en høy odds hvis du tipper på krf.


Norge i Dag: Hun går inn for grunnlovstillegget som defi nerer et ekteskap som en relasjon mellom en mann og en kvinne. Hun går imot abort ? og vil ha høyesterettsdommere som omgjør Roe versus Wade, avgjørelsen fra 1973 i Høyesterett som åpnet for fri abort i alle USAs 50 delstater.

Trond: Jada kjære såkalte liberale der ute. Et dette Change we can belive inn? Er dette særlig liberal? Kom igjen nå få høre hva såkalte liberalkonservative tenker her.

Norge I dag: Hun vil sidestille skapelsestroen med utviklingslæren i skolen.

Trond: Tro har plutselig blitt vitenskap? Er det bare meg eller overser støttespillerene hennes i dette landet disse synspunktene her?


Norge I dag: Sarah Barracuda er en moderne kvinne som vil bevare samfunnets bærebjelker. Hun er klar til å konfrontere sosialismen i USA, som der seiler under falskt flagg som «liberalism».

Trond: her har jammen norge i Dag ikke helt forstå ideologiske grunnprinsipper. La meg klippe litt fra wikipedia igjen slik de kan lære litt: Liberalister vil ofte fremheve retten til avvik fra sosiale normer og politiske eller religiøse tradisjoner. Her står liberalismen i kontrast til konservatismen på den tradisjonelle høyresiden i vestlig politikk. Ettersom liberalismen også legger vekt på individet som drivkraft i et samfunn, står liberalistiske ideologier også i motsetning til totalitære og kollektivistiske ideologier som kommunisme og fascisme.

Sier ikke dette det meste?

Så folkens hva syntes dere: Er dette Change we can belive in? Å orker vi virkelig dette også her i Norge?


Hilsen deres Pastor Trond

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s