Sutring fra Dagen/Magazinet

Photo by Rachel Claire on Pexels.com

I likhet med de fleste religiøse konservative her i landet er også menighetsbladet dagen/magazinet i mot at kristendomsmonopolet skal oppheves, noe som man ser i denne saken.

Rådgiver Kristin Gunleiksrud i IKO sier blandt annet dette: Jeg mener at dette er en feilaktig måte å gjøre det på, fordi det er ikke krenkende for andre religioner og livssyn at vi har den arven vi har i Europa. Vi viser ikke respekt for andre religioner ved å forsøke å late som om kristendommen ikke er til stede.
I RLE-faget bør kristendommen få fremstå som den den er, en majoritetsreligion som har preget og preger europeisk liv og arv.

Jeg vet ikke om Kristin Gunlkeiksrud noen sine har gått på en norsk barne og ungdosmskole siden hun ser det på denne måte. Når i norsk skole kommer det ikke frem at kristendommen er majoritetsreligion og den har påvirket den norke kulturarv?
Kristendommen komme inn i norsk, i historie, i geografi og musikk. Er ikke dette nok? Må den ha et egent religionsfag der man hever dens ubarfeilighet over alle andre religioner?
Skulle ønske at tilhengerene av kristen formålsparagraf faktisk kunnne holde seg til de reele fakta.

Skriv under på dette frihetsoppropet
og dette

Hilsen Pastor Trond

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s