Jo Benkow en fallen stjerne

Photo by Achraf Alan on Pexels.com

Kritikken av Israel bidrar til å skape antisemittiske holdninger, selv om de som kritiserer Israel ikke nødvendigvis er antisemitter selv, sier tidligere stortingspresident Jo Benkow.

I mange år har jeg hatt dyp respekt for denne dyktige Høyre politkkeren. Jeg har hatt gleden av å ha hans biografi i bokhyllen og selv om jeg ikke alltid har vært enig med mam har han hatt min dypeste respekt.
Nå har jeg faktisk mistet denne respekten toltyat. Dette fordi han nå har medlt seg på sammen med de kristen konservative i å åpenlyst lyve og beskylde andre mennesker for å spre et menneskesyn de er sterkt imot.

Jeg er kritisk tl Israel sin politkk i likhet med flere både til Høyre og venstre i norsk politikk. Vi er opptatt av menneskerettigheter og menneskeverd og bygger våre tolkninger på sunn fornuft og ikke konsservative tolkninger av Bibelen.

Som vanlig kommer så består kritikken av at norske medier er ensidige i sin dekning i forhold tilI Israel. Man burde man ta en titt på hvem som bidrar med tekster til denne boken. Det er  Siv Jensen (Frp), pastor Sten Sørensen og journalist og forkynner Eva Olsvold Sundar pluss KrF-leder Dagfinn Høybråten. Dette er personer som til de grader er ensidige i sin ukritiske hyllest til alt Israel burde foreta seg.

Når man snakker om ensidig fremstilling av Israel spørsmålet er det verdt å nevne menighetsbladet Norge i Dag som utelukkende driver med ukritisk propaganda av alt Israel måtte foreta seg.

Det er trist at en mann av hans kaliber skulle falle så dypt. Får håpe at det er svikende dømmekraft på grunn av høy alder som er grunnen.

Pastor Trond

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s