Kristenblogg er desperat 3

Photo by Amir Ghoorchiani on Pexels.com

Skulle jeg tatt en drink for hver gang jeg leste noe dumt i kristenblogg hadde jeg hatt skrumplever for lenge sidenb. Siden debatten om hva antisemitisme er og ikke er ser ut til å glede enkelte, skal jeg atter en gang ta for meg kristenblogg sine fantrasier om temaet.

Mannen med det festelige nicket Shalom skriver dette når han skal forklare hvorfor Israel har vunnet syv kriger:
Det finnes ingen logisk forklaring på at Israel har overlevd alle krigene.Eneste forklaringen er at Gud er med Israel.Se kart over land som Israel har i forhold til

Jeg skal være snill og ikke gå inn på hva psykiatrien kaller slike forestillinger, men jeg kan si at et finnes de rusmilder som kan få deg til å se det mest utrolige.
Men for å være ærlig hvor mye vet denne fyen egentlig om Israel og deres forsvar?
Uavhengig av hva man måttte mene om konflikten så har faktisk Israel et utrolig dytig og profosjonelt forsvar. Verneplikt for kvinner og menn som enkelte tjenestegjør i over tre år i snitt. I tillegg får faktisk Israel milliarder av dollar fra usa årlig for å holde forsvarshjulene igang. Alt dette kombinert med en meget dyktig etterettningstjeneste ( som man kan mene hva man vil om ) kan man faktisk vinne en del.

Men la oss ta noen andre faktorer også? Hvilke land har kriget med Israel? Hvor godt utrustet var de? Å hvor mange av landene i midtøsten har egentlig kriget med Israel? Mange av dem er store i kjeften når det gjelder retorikk, men faktisk ingenting har blitt gjort. Jeg skal ikke gå inn på alle forklaringsmodellene her, men en ting er sikkert og det er at Gud har lite med det å gjøre.

Shalom snakker mye om kriste sin plikt til å forsvare guds folk, men hvordan kan han kombinere dette med troen på jesus? De fleste jøder tror faktisk ikke på jesus og tro meg de kommer heller ikke til å gjøre det.

Shalom sin Israel retorikk minner meg om mange kristnes retorikk de siste 60 årene som består av å skjule sin mørke historie. det er de kristen konservative i Europa som har stått for jødehat, forfølgelser av jøder og utrydding av jøder gjennom  hele den kristen europeiske historie.

Jeg er ikke enig med konrad på alle felt, men har er det minste en voksen fyr med en fungerende hjerne som ikke er fylt med latterlig religiøst sludder.
Shalom der i mot trenger seriøst hjelp i likhet med de fleste tilfellene på kristenblogg.

Pastor Trond.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s