Jan Åge Torp vil ha ensretting

Photo by Pixabay on Pexels.com

I sitt site innlegget er svovel predikanten Jan Åge Torp rystet over den nye formåls paragrafen for NRK sin virksomhet. Nå er det jo allerede kjent at Torp har vært for religiøs ensretting, men denne gangen avslører han seg meget klart.

Den nye paragraen han er rystet over lyder slik: «NRK skal gjenspeile Norges religiøse arv og mangfold av livssyn og religioner i det norske samfunn».

Hva som er så fryktelig galt med dette sliter jeg virkelig med å forstå. Hadde Jan Åge Torp for en gangs skyld tatt hodet sitt ut av rassen hadde han sett at samfunet i dag ikke består kun av kristne som han selv, men stor variasjon av ulike livsyn. Jeg kan forstå at det er hardt for ham at religions monpolet ikke lenger eksisterer, men vi lever i et demkrati i dag i mottsettning til hva vi har gjort siden kristendommen ble innført i landet. Mener Torp virkelig at våre skatte penger skal være med å finansiere et monopol for å opprettholde hans egne religiøse dogmer?

Mindretallets forslag lød: «NRK skal gjenspeile Norges kristne og humanistiske kulturarv og mangfoldet av livssyn i det norske samfunnet».
Disse to høres kanskje meget like ut, men i denne her er det slik enkelte kristne ønsker det. Det er greit at vi nevner andre religioner bare vi vedtar at vår er aller best.

Videre skriver han: Norge er blitt en av verdens beste nasjoner å leve i, takket være våre kristne og humanistiske verdier. Ethvert samfunn må ha et verdifundament.

Er det kristne som Torp som har kjempet igjennom likestilling? veldferdsystemet? stått i bresjen i miljøkampen? rettigheter for homofile? ytringsfrihet? Tvert der i mot. Her har Torp og hans meningsfeller historisk alltid stått imot enhver kraft som ønsker å frigjøre mennesket fra tvang og ufrihet.
Kan man komme her å si at Norge ikke har et verdifundament fordi vi ikke driver med religiøs ensretting?

Videre skriver han: Høsten 2009 må vi sørge for at NRK igjen kan få en klart formulert kristen-humanistisk formålsparagraf. Og for øvrig hele vårt samfunn. Dermed sikrer vi oss et land der ytrings-og religionsfrihet kan gis til alle landets borgere

Hva slags regjering er det her han tenker på? En frp-krf regjering? For jeg klarer ikke å se noe annet alternativ hvis Torp ønsker at det skal være en regjering som driver med tvang evangilisering.
Torp lyver skikkelig i siste avsnitt. det er jo den nye formålsparagrafen som sikrer oss ytrinsgfrihet og religisonfrihet. Ytringfrihet har ingenting med tvang og gjøre og religionsfrihet er noe helt annet enn kristendoms monopol.

Pastor Trond

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s