Religiøst vås

Photo by cottonbro on Pexels.com

Amerikansk kaptein fri etter forbønn er overskiften i den svenske kristne avisen Dagen. Avisen skriver: På en morgongudstjänst uppmanade prästen Charles Danielson församlingen att be om en lycklig hemkomst för den 53-årige kaptenen

At dette blir tatt som en en seriøs nyhet finner jeg meget skremmende. Hva hadde reaksjonen vært hvis en avis hadde skrevet: Supermann reddet amerikans kamptein? Jeg er nok meget sikker på at det hadde skapt reaksjoner.

I tildligere tider hadde man en tendens til å tro at naturkreftene var en straff fra gud forde menneskene syndet så mye. I dag har vi såpass vitenskepelig kunnskap at vi vet at så ikke er tilfelle. Da blir det latterlig å se at en avis fremstiller bønn som er årsaken når de ikke helt vet hva som skjedde. Avisen skriver nemlig videre: Omständigheterna kring hur kaptenen blivit fri är något oklara.

Hvis dette er meget uklart burde ikke avisen da vente med å presentere nyheten til de viste mer? Hadde de sjekket nettet hadde de fått med seg at både Dagbladet og Vg faktisk viste hva som skjedde. Kanskje på tide å bruke journalister og ikke forfattere til å skrive nyhetene.

Pastor Trond

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s