Sellbekk bør ta et kurs i historie

Photo by Engin Akyurt on Pexels.com

I artikkelen, ble Refsdal tvunget til å bli muslim,  forsøker Sellbekk atter en gang å endre på de historske fakta med å fremstille kristendommen historie som lysere enn Islam sin. Ingen av disse to religionene har noe å være stolt av, men Sellbekk forsøker desperat å ta patent på sannheten med å fremstille den ene som verre enn den andre. 

Han skriver blandt annet: Bruk av våpenmakt for å fremme den mulimske religion har som kjent rike lange tradisjoner innen islam.

Jeg tror Sellbekk bør ta en titt på hvordan kristne selv innførte religioenn i dette landet, hvordan de forfulgte alle alternative retninger og hvordan de drepte alle de som ikke var enige med dem. I århundrer forfulgte de og drepte alle som stilte sprøsmål ved deres autoritet. 

Sellbekk skriver også om de fæle Muslimske slavehandlerene som handlet med kristne slaver. det han undlater å fortelle er at de kristne gjrode akkurat det samme med svarte slaver å samme tiden. Slavehandel er motbydelig uannsett hvem som utfører den og her er det få kristne eurpoeiske stater som går fri.

Jeg kunne sikkert ha tatt for meg hele innnlegget til Sellbekk, med jeg gidder rett og slett ikke. Men jeg skal heller legge ut noen sitater fra en av mange kristne stor helt, nemlig Luther. Kanskje disse fine ordene vil sette ting litt i perspektiv.

Et lite utvalg sitater:

 • Bøndene nå for tiden er bare svin? det er på høy tid at de blir kverket som gale hunder.
 • Kvinnene mangler legemsstyrke og åndsevner. Mangelen på styrke gjør ikke noe, fordi mennene forsørger dem.
 • Åndsevner skulle vi ønske de hadde, men vi er nødt til å tåle dem slik de er.
 • I kvinnekjønnet har djevelen et redskap som står ham så nær at han bruker dem i sin tjeneste.
 • Den ekteskapelige plikt (samleie) er ifølge Salmenes bok 51en helt avsindig synd, som ikke på noe punkt skiller seg fra ekteskapsbrudd og hor ?
 • Hvis en ektefelle unndrar seg samleie, da røver man sitt legeme fra den man har gitt det til. Her må de verdslige myndigheter tvinge kvinnen, eller henrette henne.
 • Om kvinnene sliter seg ut ved stadige barnefødsler, så spiller det ingen rolle. La dem bare fortsette å føde barn til de dør av det; det er derfor de er her i verden.
 • Fordi de ikke vil høre på Gud, så skal de ugudelige heller ikke få komme til ham, men de skal være til evig tid i djevelens eget helvete. All slags smerte, plage, lidelse og jammer skal de utsettes for. Evig skal de brenne og ikke få en dråpe vann som kunne leske dem et øyeblikk.
 • Det er en svært rettferdig lov som sier at trollkvinner skal drepes. Når du ser slike kvinner, så har de djevelske ansikter. Jeg har selv sett noen av dem. Derfor må de drepes!
 • Jeg har nylig hatt en ekteskapssak der konen hadde prøvd å drepe mannen sin med gift, slik at han kastet opp firfisler. Under tortur ville hun ikke si noe. For slike hekser er stumme, og forakter smertene. Djevelen vil ikke la dem snakke. Men slike faktiske omstendigheter gir tilstrekkelig bevis til å straffe, slik at andre kan avskrekkes.
 • Hvis jeg støter på en from jøde som vil bli døpt, så skal jeg ta ham med ut på broen over Elben, binde en stein om halsen hans og dytte ham uti.
 • Nest etter djevelen selv, har en kristen ingen giftigere, bitrere fiende enn en jøde.
 • Vi bør setter fyr på jødenes synagoger eller skoler og dekke med jord det som ikke vil brenne, slik at intet menneske til evig tid får se hverken steiner eller slagg av det mer. Og dette skal man gjøre til Guds og kristenhetens ære, for at Gud skal se at vi er kristne?
 • Gud befaler at et ulydig barn skal drepes, selv om faren måtte være imot det.
 • Det er fortvilet og forbasket med den tøylesløse pøbelen. Ingen kan regjere dem så godt som en tyrann; han er lenken som holder hundene på sin plass. Skulle det finnes en bedre måte å regjere dem på, så ville Gud ha gitt oss en annen ordning enn sverdet og tyranniet.
 • Ettersom Gud har gitt loven og vet at ingen holder den, så har han i tillegg innsatt folk til å drive den igjennom med pisken. Likesom eseldrivere, som uopphørlig må bearbeide eslene med pisken for at de skal lystre, slik må herskerne gjøre med pøbelen. De må drive, slå, kvele, henge, halshugge og radbrekke, for at man skal frykte dem og folket holdes i age.
 • Gud holder krigen så høyt at han kaller den sin egen ordning, og vil ikke at man skal si eller mene at det er menneskene som har funnet den opp eller innført den. Det er Gud som fører krig.

Pastor Trond

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s