Homofili er mer enn sex

Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Atter en gang observerer jeg at enkelte bruker titler for å begrunne sine argumenter. Problemet er bare at når man bruker sitater fra bibelen, så bør man la være å bruke tittelen ‘forsker’. Et eksempel på dette er Norvald Yri, som i sitt innlegg mot homofile i menighetsbladet Norge i Dag bruker denne tittelen, selv om han ikke har et eneste argument basert på forkning. Når man uttaler seg om mennesker og deres legning under tittelen ‘forsker’, bør man også ha noen vitenskapelige argumenter som taler for seg. Dette har ikke Norvald Yri på noen som helst måte, men henviser kun til sin tolkning av bibelen.

Norvald Yri og hans kompanjonger må gjerne fortelle meg at de egentlig liker homofile, men saken er at de har null troverdighet. Når man reduserer mennesker som lever det livet du ikke lever til vesener kun styrt av lyst, så er man deltager i en prosess der disse menneskene blir trakassert og mobbet.

Innlegget til Yri er fult av religiøse overdrivelser og direkte faktafeil at hvis jeg skulle kommentere hver eneste en så kunne jeg holdt på hele natten, men jeg skal allikevel ta for meg noen.

Yri sier: «Alle mennesker i alle nasjoner og kulturer vet hvordan barn blir til. Det er ved sexuelt samliv mellom mann og kvinne som gir barn. Iboende lyster og drifter verner om oppholdpelsen av menneskeheten. Den alminnelige kunnskap mellom menneskene vet at to av samme kjønn kan ikke få barn sammen. Vennskap og nære relasjoner mellom personer av samme kjønn er vanlig i alle kulturer og samfunn og er ingen skam, men surrogat sex med samme kjønn eller surrogatekteskap med samme kjønn er fullstendig fremmedelementer til alle tider og overalt i verden. Men på grunn av potensielle muligheter for avvik ser en overalt til alle tider mennesker som søker samlivsformer imot naturretten, skaperordningen og det som holder menneskeheten oppe. Der den kristne åpenbaring er kjent, vet folket også at denne bekrefter det som naturen lærer om samliv mellom mann og kvinne.»

Pastor Trond: Her blander Yri en rekke elementer som ikke har noe med hverandre å gjøre. Ja vi vet at det må en mann og kvinne til for å skape barn, men sex og samliv er langt mer enn bare dyriske lyster eller det å produsere barn. Det er en måte for mennesker og føle nærhet med hverandre. For mennesker som elsker hverandre er denne nærheten viktig, unnsett om man elsker en av samme kjønn eller en av motsatt kjønn. Er det Yri her beskriver normen for det kristne ekteskap? At mennesker kun er ment for å produsere barn? I så fall har han lært en ny form for kristendom jeg aldri har hørt om.

Man må skille mellom kjærlighet og vennskap. Det å elske en person er ikke det samme som å ha nære relasjoner eller vennskap til andre. Jeg har nære relasjoner til flere personer uten at jeg nødvendigvis føler den kjærligheten som jeg gjør til min samboer.

Mennesker oppsøker heller ikke samlivsformer bare fordi de har lyst, men fordi det er naturlig for dem. For en homofil vil det være naturlig å leve i den samlivsformen han eller henne lever i. Det er ikke mulig å rekruttere mennesker til denne samlivsformen, den kommer naturlig. Når man referer til naturen når man ikke har noen vitenskapelige argumenter, men kun tolkning av bibelsitater, så havner man i samme fella som de som kaller seg forskere og påstår at verden kun er 6000 år gammel. Norvald Yri har ikke noe vitenskapelig belegg, men kun sin egen kristenkonservative tro som argument. Da blir det å kalle seg forsker et hån mot virkelige forskere.

Yri sier videre: «Derfor er det grunnleggende viktig at vi betegner hverandre som fullverdige mennesker med samme verdi, uansett lyster eller tendenser som ligger potensielt i alle mennesker.
Jeg betegner mine venner med navn, som mennesker, ikke som pedofile, eller pyromaner, eller prostituerte, eller slike som har lyst til eller lever i skammelig utukt. Om noen skulle slite med lysten til onani, snakker jeg ikke om mine organiske venner.»

Pastor Trond: Og her ser vi hvordan Norvald Yri forsøker å ro seg unna. Man kan ikke i det ene sekundet beskrive mennesker som elsker en av samme kjønn som kun styrt av lyst og at de bryter ned samfunnet, for etterpå si at de er fullverdige. Yri må bestemme seg for hva han egentlig mener. Er homofile fullverdige mennesker eller mener han at de er skadelige for samfunnet og er i ferd med å ødelegge det?

Yri: Hvis lyst til surrogat sex er en legning, kunne en spørre om apostelen Paulus tar feil når han taler om ulike synder folk har levd i, men fortsetter og sier at slik var noen av dem før. Men de ble renset, de ble reddet ut fra den tilstand som den urene lyst hadde ført dem inn i. Det gjelder alle syndige avvik. De begynte et nytt liv etter naturens orden og Guds bud.

Pastor Trond: Hvis det å inngå et forhold med en annen kun dreier seg om sex, så har Yri misforstått. For det er egentlig det han har sagt i innlegget sitt. Mener Yri at mennesker kun blir sammen for å produsere barn og ha sex, og at det derfor er heterofile ekteskap som er det eneste normale? Er dette kristendommens syn på ekteskapet? Det finnes mange vakre kjærlighetserklæringer i bibelen, men ingen jeg kan se som støtter dette synet. Og hvilke grunnlag har Yri for å si at en mann som elsker en mann eller en kvinne som elsker en kvinne kun gjør det for sexens skyld? Det sies at oss syndige liberale er sexfikserte, men her virker det som om det er Yri og hans kompanjonger som er det.

Yri: Det er gledelig at man i USA er mange som skjønner dette på en slik måte at de offentlig sier klart ifra hva et ekteskap er. Dette er ikke diskriminering av dem som lever imot naturens orden. Også her i Norge er det mange som skjønner. Ekteskapet er ikke en partipolitisk- eller kristenkonservativ sak for noen få interesserte. Far, mor og barn hører selve grunncellen i samfunnet til. Det vet bushfolket i Afrika. Det burde alle andre også vite.

Pastor Trond: Dette avsnittet er så fylt av forakt for mennesker at jeg knapt nok har sett noe lignende. Dette vet bushfolket i Afrika? Hva slag kolonistisk syn er det? Har de stakkars svartingene i jungelen forstått det så bør jammen også Nordmenn forstå det?

USA er et elendig eksempel, fordi der styres deler av offentligheten av personer som Yri. Det er snakk om mennesker som mener at verden er skapt på 6 dager, som mener at intelligent design og evolusjon er to likestilte teorier, og det er snakk om et land der kristenkonservative skyter abortleger og demonstrerer utenfor steder hvor homofile blir gravlagt. Er det en slik ideologi Yri vil skal styre samfunnet?

Yri har rett når han sier at ekteskapet ikke er en kristenkonservativ sak. Derfor burde han vise litt mer respekt for at alle mennesker ikke er født som han eller lever livet sitt som ham. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s