Kan NorgeIdag kalles en avis

Photo by Digital Buggu on Pexels.com

Kapellan Trond Laksaa i Narvik menighet av Den norske kirke blir intervjuet i NorgeIdag om kristendommen sin situasjon i Norge og han får virkelig tale fritt. Nå er jo det greit, men at hans påstander ikke får et eneste kritisk spørsmål får en til å begynne å lure. NorgeIdag er en av de kristen avisene som har klaget på at mediadekningen av israel ikke er nøytral, derfor skulle man jo vente at de selv ønsker å opptre som en nøytral avis. Men noe slikt er ikke tilfelle i dette intervjuet.

Påstandene Trond Laksaa er stort sett en repetisjon av oppgulp man har hørt fra denne kanten før og er sikker søt musikk i ørene for publikum som ønsker å høre slikt. Som vanlig i denne debatten tar han litt tall og blander han samment slik at de får en helt ny mening.

Han påstår blant annet: Det store flertall i folket er for et kristent fundament, men at et mindretall gjennom Humanetisk Forbund – og også Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti – påtvinger det norske folk en avkristning. Dette begrunner han med: Når foreldre kommer med barn til dåpen i kirken, er det etter mitt syn i 70-80 prosent av tilfellene fordi foreldrene har et oppriktig ønske om at barna skal vokse opp i en kristen tro.

Det Trond Laksaa ikke helt klarer å forstå er at lk flest syntes det er en forskjell på hva statens oppgave er og hva som er det private ansvar. Når folk lover at de vil lære sine barn opp i den kristne tro så er det deres ansvar. At staten skal gjøre dette gjennom et tvangskristningsprogram som Trond Laksaa og avisen Norgeidag vil strider mot de fleste fornuftige menneskers oppfatning.

Hvis alle egentlig var er enig med Trond Laksaa, hvorfor stemmer de da ikke i tråd med ham? Lyver det politiske flertallet for folket når det gjelder kristendommen? Det er greit at Trond Laksaa er bitter fordi han ikke vinner frem, men dette er bare patetisk.

Men han rauter videre med sine teorier, bare hør her: Jeg var for en tid siden i Pakistan og besøkte en kristen menighet der. Dette er et muslimsk land, der man klart markerer hvilke verdier som er de sentrale ut fra islam. Men man har dog en viss respekt for den kristne minoriteten, sier Laksaa.

Hva slags diskriminering er det kristne utsettes for her i landet? De mottar statstøtte til sine bygg, sitt menighetsarbeid pluss de får penger for å spre sin religion. Får de kristne dette i Pakistan? Laksaa ser ikke helt forskjellen på respekt og underkastelse, noe som er typisk for den type kristne som ikke aksepterer at flertallet av oss ikke ønsker at Norge skal bli en kristen variant av Iran.

Jeg kunne sikkert ha nevnt mer svada fra mannen, men jeg skal la være i denne omgangen. For det første er det trist at en voksen utdannet mann ikke klarer å vise mer repsekt for annerledestenkende og at han som prest bryter det bibelske bud om ikke å lyve. For det andre et skremmende at en blekke som NorgeIda som ønsker å kalle seg an avis opptrer som Norges svar på Fox News.

Pastor Trond

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s