En sann historie om ettervikningene av ekstrem eksorsisme

Photo by cottonbro on Pexels.com

Som dere sikkert vet har jeg skrevet mye om Norges mest fanatsike gale konservative kristene. ja folkens det er Jan Åge Torp jeg snakker om. Flere ganger har folk sagt, dette vet du ingenting om. Vel jeg skal ikke skrive om han denne gangen, men helle presentere ordene til hans sønn.

Det ble hans andre gang på vei til legevakta i ambulanse. «Nils» er 17 år, han kaldsvetter, er vettskremt og tror at han nå kommer til å dø.

Jeg kjenner Nils veldig godt og sitter i passasjersetet ved siden av ambulansesjåføren foran i bilen, og jeg hører ambulansepersonellet bak i bilen som prøver å prate beroligende til Nils. Nils gråter, puster overfladisk og hurtig. Han klarer ikke å prate sammenhengene og klarer så vidt å klynke frem at han har vondt i brystet, ryggen og magen. Jeg skjønner ikke helt hva som skjer ? jeg tenker på diverse symptomer og mulige diagnoser. Jeg tenker at det kanskje er lungen som har kollapset.

Ambulansen stanser og jeg går ut av bilen. Båren blir trillet inn på legevakten mens jeg går ved siden av å holder Nils i hånden. Jeg minner ham på å puste rolig og forteller han at alt kommer til å gå bra. Nils klarer etter hvert å fortelle om en drøm han har hatt flere ganger over de siste årene.

I drømmen sitter Nils på bussen. En afrikaner sitter ovenfor han. Afrikaneren holder i en glassflaske som han kaster forbannelser oppi. Afrikaneren påkaller magesmerte, vondt i bryst og vondt i rygg for deretter å kaste glassflasken i magen til Nils på bussen. Glassflasken blir kastet så hardt på magen til Nils i drømmen at den knuser. 
Flere ganger har Nils hatt denne drømmen og han har vært så redd når han har våknet at han har kastet opp eller barrikadert og gjemt seg i kjellern. Nils er redd nesten hele tiden. Han er redd når han går på gaten og han blir skremt hver gang han ser en afrikaner.

I øyeblikket syns jeg det var uforståelig hvorfor Nils var redd for afrikanere ? så jeg spurte hvorfor. Han svarte: «det var de som gjorde det». Jeg trengte ikke en gang å tenke ett sekund før jeg skjønte det ? så klart er det eksorsisme-ritualene utført av Zambiske eksorsister i Norge. Nils var bare 14 år da han ble utsatt for eksorsisme sommeren 2007 i regi av Healing Center i Dronningensgate i Oslo.

Det var ikke noe fysisk galt med Nils. Det er noe psykisk ? legen kalte det ett akutt angstanfall. Nils fortalte videre om smerten han nesten hele tiden kjente. Han hadde kuttet seg selv med kniv 9 ganger siden sommeren 2007, og han har hatt gjentatte tanker om selvmord ? han er bare 17 år.

Legen som behandlet Nils jobbet tilfeldigvis også 50% på et psykiatrisk institutt for ungdom i tillegg til jobben på legevakten, og legen hadde god erfaring med denne typen anfall ? men hun blir sjokkert over hva det er Nils har vært i gjennom. 
Nils fortalte legen om eksorsisme-ritualene, pusteteknikkene og hvordan de Zambiske pastorene/eksorsistene drev ut djevler fra personer. Nils fikk post traumatisk stress syndrom som diagnose ? dette på intet annet grunnlag enn eksorsisme-ritualene Nils ble utsatt for som 14 åring på det nå nedlagte Healing Centeret i Oslo.

Dette er en sann historie.

Ekstremisme av denne sort burde ikke ha grobunn i ett fritt land som Norge. Det tristeste med dette innlegget er at «Nils» IKKE er den eneste som lider konsekvensene av den type fanatiske miljøer som skjuler seg rundt i kristen-Norge.

Hvorfor er Norges kristne ledere tause?

Fri vilje eller indoktrinering (av Anders Torp): http://www.verdidebatt.no/debatt/cat12/subcat13/thread113448/#post_113448

Stå nå fram kristenledere (av Levi Fragell): http://www.verdidebatt.no/debatt/cat12/subcat43/thread112947/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s