Kulturinvasjon?

Photo by Mikhail Nilov on Pexels.com

For en stund tilbake hadde Johannessen fra Loddefjor dette innlegget på trykk i Ba. Jeg skrev et innlgg, men fikk ikke sendt det. Derfor deler jeg det med dere her.

Skal man ta enkelte kritikere på alvor, så ser det ut til at det norske samfunnet er på sammenbruddets rand. Den kristne kulturarven forvitrer, skolen avkristnes og muslimene er i ferd med å okkupere landet, i tillegg til at homofile er i ferd med å ødelegge den norske familien og ekteskapet. Det er fascinerende hvordan uttrykkene ?kristen kulturarv?, ?verdier? og ?bevaring av Norge? blir brukt som et slags skjold for å dekke over frykten for utvikling. Er man ikke enig i denne beskrivelsen, så er man enten sosialist, kommunist, politisk korrekt eller noe lignende. Logikken er det ikke så nøye med, for her skal enhver form for frykt og sinne lyttes til uten motforestillinger.

I følge hobbyfilosof Jarle Johannssen sitt innlegg på søndag skulle man tro at vår kultur kommer til å forsvinne, og han er ikke den eneste som hevder slikt. Fra kristenkonservative Norge og deres medium får man lansert dette skrekkbildet stadig vekk. FrP, Demokratene og sekter innenfor KrF har nærmest gjort dette til sitt varemerke. Man kan skissere deres syn kort og godt slik: En blanding av Islam, venstreradikale og homofile ødelegger den norske kulturarven og ekteskapet.

Hva er egentlig venstreradikalere? Er det slik at enhver som faktisk ikke opptrer i takt med disse såkalte verdibærerne i det norske samfunnet er Venstreradikale? Selv er jeg Venstrepolitiker, noe som plasserer meg i sentrum av norsk politikk med et sosialliberalistisk grunnsyn. Hvordan dette blir til venstreradikalisme er meg en stor gåte.

Det er andre spørsmål som også bør stilles her: Når ble egentlig homofile en egen ideologisk gruppe mennesker? Etter å ha drevet med politikk i flere år, så har jeg opplevd homofile i de fleste politiske leirer, fra Rødt til Høyre. Det artige er jo at hvis Høyre og FrP skulle få regjeringsmakt i dette landet så kunne det hende at enkelte av disse homofile ville endt opp som statsråder, men det har jo ikke vært noe problem for byrådet i Bergen, så hvorfor skal det være farlig i en eventuell regjering? Det er jo ikke homofile der er noe galt med, så lenge de er våre egne.

Man bør også spørre seg om når Islam ble et folkeslag og hvor det blir av den enorme kulturokkupasjonen vi hører snakk om hele tiden. For å ta en liten historie: For noen måneder siden hadde jeg en samtale med en irakisk venn av meg der vi diskuterte mattradisjoner i Norge. Han syntes det vi kalte kebab var litt moro, med tanke på at det var milevis fra hva han kalte kebab i sitt hjemland. Sannheten er at når en kultur kommer til et nytt land, skjer det en forvandling av denne kulturen i møte med det nye landet, som i dette tilfellet er Norge. Eksemplene på dette kan man se flere steder i samfunnet, som for eksempel den italienske pizzaen som nå har blitt den ?norske nasjonalretten? Grandiosa. En rekke muslimer jeg møter som har vokst opp i Norge har et helt annet utgangspunkt i forhold til Islam enn de nødvendigvis har i sitt hjemland. Også her er variasjonene store siden muslimer kommer fra en rekke land med en rekke ulike kulturer. Tror du virkelig at religion her er det samme som planer om politisk okkupasjon? Det er like lite trolig som at homofile er en politisk gruppe som ønsker å overta den politiske makten i landet. Alt dette våset bygger stort sett på konspirasjonsteorier som dekkes over av en falsk form for fedrelandskjærlighet og såkalt kristenhumanistisk syn.

Jeg er enig i at kristendommen har inspirert

Hva er egentlig særegent norsk? Ta en titt rundt deg og se, og du vil finne ut at mye av det vi regner som særnorsk faktisk er importert tankegods og importerte tradisjoner. Våre eventyr og fortellinger som er såkalt norske finner man lignende varianter av en rekke steder i verden, og til og med vår kjære bunad er ikke så norsk som man ønsker å tro. Til og med julefeiringen vår bærer navn av en hedensk tradisjon, i tillegg til måten vi feirer den på. Jeg kunne sikkert også tatt for meg noen av folketonene, matskikkene og sist men ikke minst vår egen grunnlov. Ja, Jarle Johannessen, vår egen grunnlov er faktisk ikke en original ide tenkt ut av Eidsvollsmennene, men basert på tanker og ideer fra det store utland. Men når man skal argumentere for norskheten og skepsisen til innvandring så er det ikke grenser for hvilket unikt stykke norsk arbeid denne grunnloven blir fremstilt som.

Hvor har du og alle andre svorne tilhengere av norsk kulturarv vært de siste femti årene? Ja, for tro det eller ei, så er det faktisk en rekke land og skikker som har inspirert oss. Se på middagsbordet vårt: Pizza, pasta, taco, sushi osv? listen er så uendelig lang at BA knapt nok har plass til å trykke den.

Hva med musikken? For en stund tilbake ble det skrevet et innlegg i denne avisen om rockebandet Status Quo. Jeg tror ikke jeg trenger å nevne hvem som skrev dette innlegget, men det er verdt å spørre seg selv om dette er kulturpåvirkning. Gjennom TV, fjernsyn, radio og Internett har vi fått en enorm kulturpåvirkning. Ingen av mattradisjonene jeg nevnte ovenfor er særlig eksotiske i dag, ei heller mye av den musikken, filmen og annet av de mediene vi konsumerer.

Men dette er ikke så nøye, ifølge Jarle Johannsen, for her er det for det meste muslimer og fæle mennesker som vil avkristne landet som er fiender.

Det er ingen som avkristner dette landet egentlig, men i enkelte kristne kretser er frihet til å velge, friheten fra å leve etter kristne lover og generell valgfrihet det samme som avkristning. Når man ikke lenger har monopol på sannheten og makt over mennesker som man har hatt i århundrer, så er det alltid effektivt å leke stakkarslige ofre. Kristne blir ikke forfulgt i dette landet i dag og jeg må legge til at kristne har det langt bedre i et såkalt avkristnet samfunn enn mange av våre forferde hadde det når kirken satt med all makt.

Norge er ikke i dag det Norge var for femti år siden, for hundre år siden eller tusen år siden, og Norge vil heller ikke være helt det samme om femti år, hundre år eller om tusen år. Men en ting er sikkert, og det er at det alltid vil være noen som vil fremstille Norge som et land som går strake veien rett ned, og skylde det på det som er ?fremmed?. Eller for å si det med en strofe fra et band som har påvirket norsk rockekultur, nemlig Led Zeppelin: The songs remains the same.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s