Intellektuelle er greie hvis de er enige

mad

Idebatten om pressestøtte til menighetsbaldet Norge I Dag ( Pravda)  ser det ut til at mullah Finn Jarle Sæle fortsatt ikke har gitt opp kampen, noe hans siste leder gir klart inntrykk av. Jeg er faktisk enig i at menighetsbladet ikke burde bli fratatt sin pressestøtte, selv om blekka stort sett inneholder artikkler  om hvor kul jesus frikerene er og ulike skriblerier som de kaller nyheter. Man må tilatte støtte også til de personene man ikke er enige med, sier nå jeg.

Der stopper enigheten. For når jeg leser Finn Jarle Sæle sin leder er det ting som får meg til å le.
Han skriver blandt annet dette: Det er helt fantastisk. Støtten fra det intellektuelle Norge har vært viktig. Det er viktigere at Norge IDAG får pressestøtte, enn Morgenbladet, sa Klassekampens redaktør.

Jeg måtte se det to ganger før jeg trodde hva jeg leste. Skryter Finn Jarle Sæle av at han har fått støtte fra klassekampen? Avisen som representerer hat mot hans kjære Israel, umoral, faenskap og avkristning av Norge har nå blitt en viktig alliert i kampen for ytringsfrihet?

Ordet intellektuell blir blandt konservative stort sett brukt som et negativt ord fordi de i megets stor grad ikke representerer deres snevre innteresser. Det er jo ikke særlig folkelig å lese andre bøker enn bibelen og motta annen kunnskap enn den som er diktet opp av religiøse teologer ( diktere ). Videre klarer han å kalle Halgrim Berg for den eneste inntelektuele på konservativ side. Ordet inntelektuell betyr altså i Finn Jarle Sæle sin verden, de menneskene som stort sett er enige med ham selv. Verden går fremover, men Finn Jarle Sæle henger fortsatt ikke med.

Pastor Trond

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s